2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

„Orbán Viktor Európa vezetőjévé kezd válni”

Orbán Viktor vezeti azt a rangsort, amelyet európai politikusokat méltatva egy amerikai történész állított fel. Ahogyan Daniel Pipes a Washington Timesben fogalmaz: a magyar kormányfő szókimondó stílusával Európa-szerte elfogadott konszenzusokat bont le, így fokozatosan a kontinens vezetőjévé válhat.

Daniel Pipes amerikai történész figyelemfelkeltő írást közölt az amerikai The Washington Times című lapban – számolt be a 888.hu. „Szókimondóan konzervatív – vagy az ő terminológiájában: illiberális – célokat vázol fel annak érdekében, hogy megvédje a keresztény életmódot, és visszaszorítsa a muszlim befolyást. Ezzel a beszédmóddal Orbán arra bátorította a lengyel, osztrák, olasz és német választókat, hogy mondjanak nemet a további ellenőrizetlen bevándorlásra” – fogalmaz Pipes.

A történész szerint Orbán Viktor 
Fotó: Mészáros Diána

A történész szerint a nyugatiak – és főleg a sajtójuk – hajthatatlanul bírálják a magyar kormányfő politikáját, a bírálatok azonban sok esetben túlzóak és igazságtalanok. Pipes példaként említi, hogy Magyarországon az antiszemita incidensek száma radikálisan csökkent, Európában Magyarország a legbiztonságosabb hely a vallásukat aktívan gyakorló zsidók számára. A kontinensen az Orbán-kormánynak vannak a legjobb kapcsolatai Izraellel – tette hozzá Pipes, aki azt is kiemelte: a Soros-kampány sem nevezhető antiszemitának.


Daniel Pipes egy korábbi cikkében rangsorolta az európai politikusokat, és a listán Orbán Viktor végzett az első helyen, megelőzve Jaroslaw Kaczynskit, Matteo Salvinit és Horst Seehofert.

Az amerikai történész korábban az illegális migrációval kapcsolatban is több kérdést tett fel, többet között azt, hogy a keresztény többségű országok miért engednek be muszlim migránsokat, vagy hogy Európa legismertebb politikusai, mint például Angela Merkel, miért utasítják el és bélyegzik meg azokat a politikusokat, akik veszélyt látnak az illegális bevándorlásban.


Pipes szerint a kérdésekre az egyik válasz az, hogy Európának bűntudata van a brit és a francia gyarmatosítás és a náci Németország rémtettei miatt, amihez hozzáadódik, hogy több nyugat-európai országban is migránsokkal próbálják pótolni a csökkenő születésszám miatt fogyatkozó lakosságot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.