EUR: 319,81 Ft
CHF: 282,82 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Orbán Viktor Milánóban tárgyalt Salvinivel

Kedden délután ült tárgyalóasztalhoz Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter. A találkozó célja az európai migránskérdés megvitatása, melyben a két politikus hasonló álláspontot képvisel.

– Orbán olyan Európát akar, amely ellenőrzi és védi külső határait – mondta Matteo Salvini az Il Messaggero című olasz napilapnak a keddi találkozó előtt. A lapzártánkkor még zajló tárgyalások központi témái a migráció és gazdasági kérdések. Mint azt Salvini korábban már elmondta, irányadónak tartja a magyar politikát, ám nemcsak a migrációs kérdésekben, hanem a gazdasága miatt is követendő példának tartja az országot.


A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint a migráció kérdésében Olaszország a közép-európai gondolkodáshoz kapcsolódik, így a magyar és az olasz álláspont nagyon hasonló, ebből következően a találkozó egyik fontos pontja a földközi-tengeri határok lezárása.

Az olasz belügyi tárca vezetője korábban kifejtette, hogy a találkozón nem a menedékkérők áthelyezéséről vagy szétosztásáról fog egyeztetni Orbán Viktorral, hanem arról, miként lehetne biztonságosan azonosítani a migránsokat az észak-afrikai kikötőkben, hogy útra se keljenek Európába azok, akik nem jogosultak a menekültstátusra.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.