EUR: 322,96 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Orbánnal változtatna a migrációs szabályokon Salvini

Az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapban pénteken.

– Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében – nyilatkozta Salvini, utalva ezzel a migrációs politika kapcsán szervezett személyes találkozóra. A politikus cáfolta, hogy túszul ejtették volna a szicíliai Catania kikötőjében partra szállt migránsokat. Sőt épp az ellenkezőjét fogalmazta meg. – Az olaszok a túszai a migránsoknak és Európának túl régóta, de ezzel a kormánnyal nem lesznek azok tovább, véget ér egy korszak – jelentette ki, majd hozzátette, hogy jelenleg ugyan nem szállíthatják vissza a migránsokat, de az egyezményeket és konvenciókat meg lehet változtatni.


Salvini az EU bevándorláspolitikáját is kritizálta, mert az többszöri felszólításra sem osztja szét az érkezőket a tagállamok között. Ezt számokkal is alátámasztotta, hiszen az EU a beígért 35 ezer helyett csupán 12 ezer menedékkérőt vett át Olaszországtól. Ehhez kapcsolódóan az olasz belügyminiszter jelezte, hogy a következő uniós költségvetési csomagot a tagállamok nem fogják egyhangúan elfogadni.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

  Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

  A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

 • Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Bár még el sem kezdődött a kampány a jövő tavaszi Európai Parlamenti választásokra, az ellenzék hozza a formáját és kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

 • Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Átverhette a Botka László vezette szocialista öönkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét, permentesnek feltűntetve a később eldózarolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak.