EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Orbánnal változtatna a migrációs szabályokon Salvini

Az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapban pénteken.

– Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében – nyilatkozta Salvini, utalva ezzel a migrációs politika kapcsán szervezett személyes találkozóra. A politikus cáfolta, hogy túszul ejtették volna a szicíliai Catania kikötőjében partra szállt migránsokat. Sőt épp az ellenkezőjét fogalmazta meg. – Az olaszok a túszai a migránsoknak és Európának túl régóta, de ezzel a kormánnyal nem lesznek azok tovább, véget ér egy korszak – jelentette ki, majd hozzátette, hogy jelenleg ugyan nem szállíthatják vissza a migránsokat, de az egyezményeket és konvenciókat meg lehet változtatni.


Salvini az EU bevándorláspolitikáját is kritizálta, mert az többszöri felszólításra sem osztja szét az érkezőket a tagállamok között. Ezt számokkal is alátámasztotta, hiszen az EU a beígért 35 ezer helyett csupán 12 ezer menedékkérőt vett át Olaszországtól. Ehhez kapcsolódóan az olasz belügyminiszter jelezte, hogy a következő uniós költségvetési csomagot a tagállamok nem fogják egyhangúan elfogadni.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.