EUR: 327,38 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld Miskolc

Óriás főzőkonyhát avattak

Nyolcezer miskolci gyerek örülhet most: az eddigieknél jobb, egészségesebb, ízletesebb ételt ehetnek a menzán. Átadták az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb főzőkonyháját a borsodi megyeszékhelyen.

Ennek persze ára van. Kereken 300 millió forintba került ez a beruházás. A GasztVitál Csoport ennyit áldozott arra, hogy a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium területén felépítse ezt az igazán modern főzőkonyhát, ami akár napi tízezer éhes szájat is képes kiszolgálni. Induláskor mindenesetre napi nyolcezer kisgyermeket és nagy diákot lakatnak jól az itt főzött étkekkel.


Bár a konyhák legjobb minősítése az evés utáni üres tányér, a fogyasztók elégedettségi mutatója is figyelmet érdemel. A GasztVitál Csoportnál ennek a mutatónak az átlaga (ami az összes intézményből befut) 4,74 a lehetséges 5 pontból, amit már nehéz felülmúlni, de az új főzőkonyha ebben is segíthet.

A GasztVitál Csoport tavaly áprilisban vette át a miskolci közétkeztetést. Azóta összesen 370 millió forintot költött arra, hogy a 101 tálalókonyha és a négy főzőkonyha közül minél több megújuljon. Mind közül persze a legnagyobb beruházás a most átadott diósgyőri főzőkonyha.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hét új medencével csábít a Dagály

  Hét új medencével csábít a Dagály

  Még tart a nyár, és hol máshol tudna az ember könnyebben megbirkózni a forrósággal, mint egy strandon. Szerencsénkre Budapest tele van különböző fürdőkkel.

 • Orbán–Merkel-találkozó: Mi védjük Európa határait

  Orbán–Merkel-találkozó: Mi védjük Európa határait

  Köszönetet mondot a magyaroknak Angela Merkel német kancellár, aki a Páneurópai Pikniken történt határnyitás 30-ik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen találkozott Orbán Viktorral. A magyar miniszterelnök kiemelte: “a magunkfajta szabadságharcosok a kettészakítottság idején is tudták, hogy csak egy Európa van”.

 • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.