2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Kecskemét

Óriási siker volt a jazzfesztivál

Kecskemét négy napra a jazz fővárosa lett. Szinte folyamatosan szólt a zene a Benkó Zoltán Szabadidő Központban, rengetegen látogattak ki, hogy részesei legyenek a kecskeméti Jazz Woodstocknak. Most búcsút vettünk a fesztiváltól, de nem örökre. Jövőre biztosan lesz folytatás.

Európa 10 országából 90 zenész érkezett a hírös városba, hogy a jazznek hódoljon és másokkal is megszerettesse ezt a stílust. Múlt szombaton este szinte telt ház volt a fesztiválon, hatalmas sikert aratott a Pozsonyból érkezett sztárvendég, a Bratislava Hot Serenaders.


Jazzfőváros

Másnap a helyszínen az egyik legkedveltebb program, a swingoktatás zajlott. Ittzés Tamás, a fesztivál igazgatója is ott volt, készülődött, hiszen zongora mögé ült a Jazzfőváros utolsó napján. Gyorsan el is csíptük, hogy megkérdezzük, hogyan teltek az elmúlt napok. Tamás elmondta, hogy sikerült megvalósítani a kitűzött célt, azaz olyan közeget tudtak teremteni, ahol mindenki jól érezte magát, bulizott, táncolt, miközben jazzt hallgatott. Volt, hogy éjjel háromnegyed kettőig tartott a móka, és rengetegen voltak. Azt is megemlítette, hogy nemcsak felnőttek voltak kint szép számmal, hanem gyerekek is. Innen is látszik, hogy a jazz tényleg minden korcsoportot meg tud szólítani.

A fergeteges hangulatról kiváló muzsikusok gondoskodtak a négy nap alatt, összesen 36 órán keresztül húzták a talpalávalót. Nem csupán a zene adta a fesztivál légkörét – a szabadidőközpont strandjánál fürdőzők is hallgathatták a jazzt, miközben a legfinomabb söröket kortyolgatták.

Kapcsolódó Cikkek