2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Országos díjat zsebelt be a Végletek zenekar

Nívós díjat tudhat magáénak a hódmezővásárhelyi Végletek zenekar. A Petőfi Rádió Saját zenéd pályázatának júniusi nyertesei lettek a vásárhelyi zenészek az Ébredj fel című dalukkal. A részletekről Török Lászlót, a zenekar basszusgitárosát, vokalistáját, frontemberét kérdeztük.

– Mit lehet tudni a Saját zenéd pályázatról?


A közmédia egyik rádiója minden hónapban meghirdet egy ilyen pályázatot, aminek az a lényege, hogy kevésbé ismert, illetve teljesen ismeretlen zenekarok, előadók küldik be a legújabb dalukat. Többtagú zsűri válogatja ki minden hónapban a 10 legjobb dalt, amelyek közül kikerül a nyertes. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy júniusban mi voltunk az az egy, az Ébredj fel című dalunkkal.

A Petőfi Rádió Saját zenéd pályázatának nyertese lett az Ébredj fel című Végletek-dal

 

– Honnan jött az ötlet, hogy indultok ezen a versenyen?


19 éves a Végletek zenekar, és nagyon sok kiadványunk van már. Miután elkészül egy új dal, az az első, hogy minél több helyre elküldjük. Eddig soha nem kaptunk semmilyen visszajelzést. Megkerestem a platformot, hogy hova lehet elküldeni a dalt, kitöltöttük az űrlapot, és vártuk a választ, de az nem jött. Kérdezték a többiek, hogy mi van már a dologgal, én pedig mondtam, hogy hagyjuk. Amikor ez a kérdés-válasz elhangzott, két napra rá jött a kérdés, hogy ez a ti dalotok? Természetesen a miénk volt, és aztán jött az e-mail, hogy gratulálnak nekünk. Elképesztő nagy öröm lett úrrá a zenekaron. Be is mentünk a rádióba, felvettünk egy interjút, amit le is adtak, illetve lejátszották a dalunkat.

19 éves a Végletek zenekar

– Érkezett-e visszajelzés felétek a rádiós szereplés után?

Röviden? Nem. Igazából úgy vagyunk vele, hogy megtanultunk már az után vágyódni, amink van. Ez a dolog most összejött, és ez szerintem kevésbé volt szerencse. Itt a zenei tudást és magát a dalt értékelték. Ha már kaptunk egy ilyen visszajelzést, ennek kell örülnünk. Hogy lesz-e ennek valami hozadéka, ezt nem tisztem eldönteni, de mi próbáljuk minél több helyre eljuttatni a hírt, hogy ez a díj hozzánk került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.