EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Hódmezővásárhely

Őseink világa elevenedett meg

Középkori párviadal, íjászverseny és harci lovasbemutató is volt a múlt hétvégi Hód-tavi Rock Csatán. Az 1282-es Hód-tavi csatára emlékezve gyűlnek össze évről évre Hódmezővásárhely határában. A hagyományőrző programokkal jól megférnek a rockkoncertek is. 

Pénteken a táborállítással kezdődött a programok sokasága. Másnap reggel már megfeszültek az íjak a Hódmezei Hétpróba Távlövő Versenyen. Hagyományos öltözetben, hagyományos íjakkal, nyilakkal lőttek célba a versenyzők. A másik íjászkodás vasárnap volt, a már hagyományosnak számító Kun László Íjász Emlékversenyt rendezték meg. A hétvége egyik fő attrakciójának számított a szombati „középkori párviadal” is.

Látványos középkori párviadalokat is végigizgulhatott a közönség.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.