2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb XIX.kerület

Őszre befejeződhet a Határ úti végállomás felújítása

Már augusztusban folytatódhat a Határ úti buszvégállomás felújítása a Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint. Befejezik a hiányzó térburkolást, utcabútorokat is elhelyeznek, miután a beruházást évekig meghiúsító standokat lebontották.

A többéves jogi procedúra eredményeképp a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának megnyílt a lehetősége, hogy kimondja a bontást és végre is hajtassa azt.


„Kiszabadultak” a madarak is végre
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az ősz folyamán be is fejeződhetnek a Határ úti felújítás munkálatai – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. A Fővárosi Önkormányzattól kapott hírre utaló beszámolója szerint már augusztusban folytatódhatnak, és akár már az idén be is fejeződhetnek a sok éve hányattatott sorsú Határ úti buszvégállomás munkálatai.

Elvégzik a hiányzó térburkolást és az utcabútorokat is kihelyezik. Minderre azok után kerülhet végre sor, hogy a közterület-használattal kapcsolatos ügyeket 2018. május 1-jétől hatósági eljárás keretében bírálják el. A korábban megkezdett, de a pavilonok miatt felfüggesztett beruházás mielőbbi folytathatósága érdekében a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság hatósági határozatban elrendelte a pavilonok bontását és a közterület eredeti állapotba való helyreállítását. A bizottság a döntését egyben azonnal végrehajtóvá nyilvánította, és átadta végrehajtásra a NAV-nak, de a pavilonokat még a hatósági bontást megelőzően lebontották.


Talán megérjük, hogy nem lesz kerítés a téren
( Fotó: Sáfár Tibor)

A beruházás tervezését még 2012-ben, megvalósítását pedig 2015-ben kezdte meg a Fővárosi Önkormányzat dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella jelenlegi kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezésére. Akkor a kereskedők nagy részével meg is állapodtak abban, hogy még 2014-ben elhagyják a területet. A legtöbb pavilontulajdonos el is fogadta, hogy egy tulajdonosnak, mint ahogyan egy bérbe adott lakás tulajdonosának is, jogában áll meghatároznia, meddig kívánja bérbe adni az ingatlanját, ebben az esetben a buszmegálló területét. Néhányan azonban jogellenesen, közterület-használati engedély nélkül is ott maradtak, nem törődve azzal, hogy Dél-Pest közlekedési csomópontjának felújítását hiúsítják meg ezzel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.