EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb XIX.kerület

Őszre befejeződhet a Határ úti végállomás felújítása

Már augusztusban folytatódhat a Határ úti buszvégállomás felújítása a Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint. Befejezik a hiányzó térburkolást, utcabútorokat is elhelyeznek, miután a beruházást évekig meghiúsító standokat lebontották.

A többéves jogi procedúra eredményeképp a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának megnyílt a lehetősége, hogy kimondja a bontást és végre is hajtassa azt.


„Kiszabadultak” a madarak is végre
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az ősz folyamán be is fejeződhetnek a Határ úti felújítás munkálatai – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. A Fővárosi Önkormányzattól kapott hírre utaló beszámolója szerint már augusztusban folytatódhatnak, és akár már az idén be is fejeződhetnek a sok éve hányattatott sorsú Határ úti buszvégállomás munkálatai.

Elvégzik a hiányzó térburkolást és az utcabútorokat is kihelyezik. Minderre azok után kerülhet végre sor, hogy a közterület-használattal kapcsolatos ügyeket 2018. május 1-jétől hatósági eljárás keretében bírálják el. A korábban megkezdett, de a pavilonok miatt felfüggesztett beruházás mielőbbi folytathatósága érdekében a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság hatósági határozatban elrendelte a pavilonok bontását és a közterület eredeti állapotba való helyreállítását. A bizottság a döntését egyben azonnal végrehajtóvá nyilvánította, és átadta végrehajtásra a NAV-nak, de a pavilonokat még a hatósági bontást megelőzően lebontották.


Talán megérjük, hogy nem lesz kerítés a téren
( Fotó: Sáfár Tibor)

A beruházás tervezését még 2012-ben, megvalósítását pedig 2015-ben kezdte meg a Fővárosi Önkormányzat dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella jelenlegi kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezésére. Akkor a kereskedők nagy részével meg is állapodtak abban, hogy még 2014-ben elhagyják a területet. A legtöbb pavilontulajdonos el is fogadta, hogy egy tulajdonosnak, mint ahogyan egy bérbe adott lakás tulajdonosának is, jogában áll meghatároznia, meddig kívánja bérbe adni az ingatlanját, ebben az esetben a buszmegálló területét. Néhányan azonban jogellenesen, közterület-használati engedély nélkül is ott maradtak, nem törődve azzal, hogy Dél-Pest közlekedési csomópontjának felújítását hiúsítják meg ezzel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.