2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Székesfehérvár

Öt Európa-bajnoki érem Székesfehérvárnak

Székesfehérvár város vezetése megünnepelte sportolóit. A megyeszékhelyen nemrég megrendezett felnőtt férfi, női öttusa Európa-bajnokságon öt fehérvári versenyző öt érmet nyert, a Volán Fehérvár pentatlonistái négyet (Kovács Sarolta csapatezüst, egyéni bronz, Demeter Bence csapatarany, a Demeter, Kovács duó mixváltó bronz) szereztek, míg Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa SE versenyzője ezüstérmes lett. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester azokról a szép napokról faggatták a versenyzőket.

A polgármester (balra), mellette az olimpiai bajnok, Vörös Zsuzsanna szakosztályigazgató és az alpolgármester vette közre a versenyzőket Fotó: seso

A verseny legizgalmasabb pillanatait a női egyéni viadal jelentette. Száz méterrel a cél előtt úgy tűnt, hogy Kovács Saci visszaszorul az ötödik helyre, a cél előtt Alekszejev Tamara már boldogan emelte kezét a magasba, azt hitte, bronzérmével első Európa-bajnoki egyéni érmét szerzi, ám Saci néhány lépéssel ugyan, de megelőzte őt, így övé lett a bronzmedál.


– Ha a verseny előtt azt mondják, negyedik leszek, örömmel aláírtam volna. Nem láttam, hogy jön Saci, csak azt, hogy előttem beért. Lelkileg összetörtem, mert a saját figyelmetlenségem miatt előzött meg – emlékezett Tamara.

– A küzdelem a célig tart, addig nem szabad feladni, ezt tanultam meg eddigi pályafutásom során. A közönség adta az erőt a végén, nélkülük nem ment volna – mondta Kovács Sarolta.


A polgármester elmondta, már nem bírják ötletekkel az ajándékozást, annyiszor jönnek az öttusázók…

– Legyen ez kihívás, a sportolók szerezzenek sok érmet, dicsőséget a városnak, hogy nekünk legyen min gondolkozni az ajándékozást illetően… Az öttusázók hihetetlen küzdeni tudásukkal jó példát mutattak minden sportolónak – összegzett Cser-Palkovics András.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.