EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Székesfehérvár

Öt Európa-bajnoki érem Székesfehérvárnak

Székesfehérvár város vezetése megünnepelte sportolóit. A megyeszékhelyen nemrég megrendezett felnőtt férfi, női öttusa Európa-bajnokságon öt fehérvári versenyző öt érmet nyert, a Volán Fehérvár pentatlonistái négyet (Kovács Sarolta csapatezüst, egyéni bronz, Demeter Bence csapatarany, a Demeter, Kovács duó mixváltó bronz) szereztek, míg Alekszejev Tamara, az Alba Öttusa SE versenyzője ezüstérmes lett. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester azokról a szép napokról faggatták a versenyzőket.

A polgármester (balra), mellette az olimpiai bajnok, Vörös Zsuzsanna szakosztályigazgató és az alpolgármester vette közre a versenyzőket Fotó: seso

A verseny legizgalmasabb pillanatait a női egyéni viadal jelentette. Száz méterrel a cél előtt úgy tűnt, hogy Kovács Saci visszaszorul az ötödik helyre, a cél előtt Alekszejev Tamara már boldogan emelte kezét a magasba, azt hitte, bronzérmével első Európa-bajnoki egyéni érmét szerzi, ám Saci néhány lépéssel ugyan, de megelőzte őt, így övé lett a bronzmedál.


– Ha a verseny előtt azt mondják, negyedik leszek, örömmel aláírtam volna. Nem láttam, hogy jön Saci, csak azt, hogy előttem beért. Lelkileg összetörtem, mert a saját figyelmetlenségem miatt előzött meg – emlékezett Tamara.

– A küzdelem a célig tart, addig nem szabad feladni, ezt tanultam meg eddigi pályafutásom során. A közönség adta az erőt a végén, nélkülük nem ment volna – mondta Kovács Sarolta.


A polgármester elmondta, már nem bírják ötletekkel az ajándékozást, annyiszor jönnek az öttusázók…

– Legyen ez kihívás, a sportolók szerezzenek sok érmet, dicsőséget a városnak, hogy nekünk legyen min gondolkozni az ajándékozást illetően… Az öttusázók hihetetlen küzdeni tudásukkal jó példát mutattak minden sportolónak – összegzett Cser-Palkovics András.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.