EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Eger

Öt nap alatt ötszáz vendég

Egerszalókon a közelmúltban rendezték meg a 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot. Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára tartott előadást.

– A NEK feladata a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébániai szinten még elkötelezettebben, hitvalló keresztényekként éljék életüket és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. A kongresszus az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust kívánja ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez – mondta a főtitkár. Az ötnapos katolikus ifjúsági találkozón mintegy 500 vendég vett részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.