2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Otthonosabb és élhetőbb városrészt!

Dr. Melega Miklós, a Vas Megyei Levéltár igazgatója indul a Fidesz–KDNP színeiben az októberi időközi önkormányzati választáson a Derkovits-városrészben. A képviselőjelölt arra készül, hogy pártállástól függetlenül valamennyi itt élőt képvisel majd.

Hende Csaba, Melega Miklós és Puskás Tivadar közösen dolgozna a Derkovits-városrészért Fotó:CSG

– A Derkovits-lakótelepen élők megérdemelnek egy jó képviselőt! Komoly fejlesztési tervekkel felvértezve indul az októberi időközi önkormányzati választáson Melega Miklós, a Fidesz–KDNP közös jelöltje. A képviselőjelölt, aki a Vas Megyei Levéltár vezetője, évente 50 új parkolóhelyet szeretne, valamint a Domus központnál egy közösségi tér kialakítását is tervezi. Elképzeléseit a Fidesz–KDNP, dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint én is együttesen támogatjuk! – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.


Dr. Melega Miklós a Pécsi Tudományegyetemen történelem-földrajz szakos középiskolai tanári diplomát, később summa cum laude minősítésű történészdoktori oklevelet szerzett. 2000-től a Vas Megyei Levéltár dolgozója, 2016-tól az intézmény igazgatója. Társadalmi munkában a Szombathelyi Szépítő Egyesület alelnökeként igyekszik tenni Szombathelyért, lakóhelyünket szebbé, városunkat kulturális értékekben gazdagabbá, szerethetőbbé tenni, a helyi lakosság identitását, kötődését erősíteni.

– A jelöltségre való felkérést nagy megtiszteltetésnek, a felém irányuló bizalom megnyilvánulásának tartom. A feladatot nem személyes és nem politikai ambícióktól vezérelve vállaltam el, hanem a szülővárosomért érzett felelősség indított arra, hogy elinduljak. A rám váró feladatot alapvetően nem politikai jellegű szerepvállalásnak, hanem társadalmi megbízatásnak tekintem, és arra készülök, hogy pártállástól függetlenül minden itt élő embert képviseljek, kereszténydemokrata értékek mentén cselekedve – fogalmazott dr. Melega Miklós.


A Derkovits-városrészen azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert az előző, előzetes letartóztatását töltő baloldali képviselő, dr. Czeglédy Csaba egy évig nem vett részt a képviselő-testület munkájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.