EUR: 317,73 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szombathely

Otthonosabb és élhetőbb városrészt!

Dr. Melega Miklós, a Vas Megyei Levéltár igazgatója indul a Fidesz–KDNP színeiben az októberi időközi önkormányzati választáson a Derkovits-városrészben. A képviselőjelölt arra készül, hogy pártállástól függetlenül valamennyi itt élőt képvisel majd.

Hende Csaba, Melega Miklós és Puskás Tivadar közösen dolgozna a Derkovits-városrészért Fotó:CSG

– A Derkovits-lakótelepen élők megérdemelnek egy jó képviselőt! Komoly fejlesztési tervekkel felvértezve indul az októberi időközi önkormányzati választáson Melega Miklós, a Fidesz–KDNP közös jelöltje. A képviselőjelölt, aki a Vas Megyei Levéltár vezetője, évente 50 új parkolóhelyet szeretne, valamint a Domus központnál egy közösségi tér kialakítását is tervezi. Elképzeléseit a Fidesz–KDNP, dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint én is együttesen támogatjuk! – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.


Dr. Melega Miklós a Pécsi Tudományegyetemen történelem-földrajz szakos középiskolai tanári diplomát, később summa cum laude minősítésű történészdoktori oklevelet szerzett. 2000-től a Vas Megyei Levéltár dolgozója, 2016-tól az intézmény igazgatója. Társadalmi munkában a Szombathelyi Szépítő Egyesület alelnökeként igyekszik tenni Szombathelyért, lakóhelyünket szebbé, városunkat kulturális értékekben gazdagabbá, szerethetőbbé tenni, a helyi lakosság identitását, kötődését erősíteni.

– A jelöltségre való felkérést nagy megtiszteltetésnek, a felém irányuló bizalom megnyilvánulásának tartom. A feladatot nem személyes és nem politikai ambícióktól vezérelve vállaltam el, hanem a szülővárosomért érzett felelősség indított arra, hogy elinduljak. A rám váró feladatot alapvetően nem politikai jellegű szerepvállalásnak, hanem társadalmi megbízatásnak tekintem, és arra készülök, hogy pártállástól függetlenül minden itt élő embert képviseljek, kereszténydemokrata értékek mentén cselekedve – fogalmazott dr. Melega Miklós.


A Derkovits-városrészen azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert az előző, előzetes letartóztatását töltő baloldali képviselő, dr. Czeglédy Csaba egy évig nem vett részt a képviselő-testület munkájában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.