EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Ózd hírnevére semmit nem ad a Jobbik

Úgy járatják le a Jobbik ózdi tagjai városukat, mintha az számukra kötelező pártfeladat lenne. Most éppen egy tőlük származó, erőszakra történő felhívásra írt nyílt levelet a Fidelitas helyi szervezetének vezetője, ami már elérte az országos média ingerküszöbét is. Az Ózd2014 Facebook-csoport moderátora Janiczak Dávid polgármester és Fidrus Péter alpolgármester, akik „elfelejtették” moderálni a fizikai erőszakra való felhívást. Janiczak ismét magyarázkodik.

Kupás Dénes és Mészáros Gábor primitív kommentjei

„Tisztelt ózdi Jobbik vezetőség! Meddig támogatják még a gyűlölködést a városban?


Van egy Ózd2014 elnevezésű csoport, amelynek ha jól tudjuk Janiczak Dávid és Fidrus Péter urak az adminisztrátorai. Egy ideje már tűrjük, hogy az Önök szimpatizánsai, szavazói minősíthetetlen hangnemben beszélnek emberekkel, pusztán azért, mert nem egyezik a politikai véleményük az önökével. Ebben a csoportban több fiatalt nyíltan, fizikai erőszakkal fenyegetnek, csupán azért, mert az önökétől eltérő véleményt mernek megfogalmazni.

Ebben a csoportban a mögöttünk álló országgyűlési kampány során többen és többféleképpen küldték oszlopra térségünk immáron 3. alkalommal megválasztott országgyűlési képviselőjét. Ebben a csoportban az a szóbeszéd járta, hogy listát írtak azokról a fiatalokról, akik »nemtetszésüket« fejezték ki az önök politikai irányvonala iránt.
Kupás Dénes, a jobbik ózdi alelnöke szerint elkerülhetetlen a társadalmat formáló »erőszakos« esemény hazánkban… döntse el mindenki maga, hogy megengedhető e ilyen kommunikáció egy várost irányító politikai közösség vezető tagjától!


Tisztelettel kérjük Önöket, hogy határolódjanak el az érintett személyektől és ne engedjék meg az effajta kommunikációt a jövőben. (Hiszen adminisztrátorként ez lenne a feladatuk!)” – áll a Fidelitas nyílt levelében, ami Kupás Dénes helyi Jobbik-alelnök, az ózdi önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottsága külső tagjának primitív bejegyzésére született. Követőiről érdemes megemlíteni, hogy többségük nincs barátságban a magyar helyesírás szabályaival, ami gyalázkodó, mocskolódó kommentjeikből is kitűnik. Kritikusaik ezért gyakran használják a párt említésekor a „lyobbik” szót.

Fotó: Facebook
Kupás Dénes fenyegetőzése országos hír lett

„…kussoljatok!!! Mindenestől együtt, mert telibe lesztek lassan verve. Karattéstúl, meg állmenőstől együtt!” – írja irodalmi dolgozatában Kupás Dénes. Egy másik bejegyzésben arról filozofál, hogy 50–80 évenként eljön az idő, amikor nem marad más lehetőség, mint odacsapni. Mészáros Gábor rátromfol: „addig feszegeti a húrt és addig provokálják az embert amíg tényleg valamelyik ájulásig lesz verve”. Ugyanez a szerző korábban megtámadta az erdélyi magyarokat, amiért a hazánkból érkező támogatásokat elfogadják és élni mernek szavazati jogukkal.

Janiczak a Fidelitas nyílt levelére írt válaszában utalt rá, hogy egy hétig szabadságon volt és ez idő alatt nem követte a bejegyzéseket, ám amikor tudomást szerzett róla, azokat eltávolította. Aztán átváltott jobbikosba és habonyizált, majd védelmébe vette az Ózd2014 csoportot, mert szerinte „magánemberek magánvéleménye nem minősíthet egy közösséget sem”. Csakhogy Kupás politikus, éppen az ő alelnöke, így viszont nem magánemberként írta a bejegyzését. Ezután a két alpolgármester is elkezdte osztani az észt az elhatárolódásról és a gyűlöletkeltésről. Ők politikai ellenfelüktől várnak elhatárolódást azokkal a Fidesz-szimpatizánsokkal szemben, akik többször kritizálták a Jobbik helyi vezetőit az elbénázott négy évért és Ózd elkormányzott jövőjéért.

Kupás Dénes erőszakra buzdító posztja kiverte a biztosítékot

Információnk szerint Janiczak – aki, ha látszatból is, de kiosztott néhány ejnye-bejnyét párttársainak – ezek után feladta moderátori szerepét az Ózd2014  Facebook-csoportban.

Fotó: Facebook
Kupás Dénes fenyegetése értő fülekre talált Mészáros Gábor személyében

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.