EUR: 327,82 Ft
CHF: 300,66 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb III.kerület IV.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület X.kerület XI.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Pancsolni strand nélkül

Egyhetes karbantartás után augusztus 30-án újra megnyílt a kispesti vizes játszótér. Ez a főváros legújabb és legnagyobb ilyen létesítménye, de számos helyen találunk hasonlót.

Gyerekek a XIX. kerületi Berzsenyi utcában lévő vizes játszótéren

Forró nyár van mögöttünk, és a kánikulának még nincs vége. A témában nyilatkozó szakértők szerint a tartós forróság erősen megterheli a szervezetet, és bizony júliusban és augusztusban már többször kellett hőségriadót elrendelni.


Kreatív vizes játék a Benczúr-kertben

Homok, víz és sár: a legkedveltebb gyerekjátékok a Szent Adalbert téren

Jól telik a nyár a Vízisport utcában

Különösen vigyázni kell a gyerekekre, akiknek lételemük a szabadban való mozgás, és bizony hajlamosak arra is, hogy megfeledkezzenek az olyan rájuk leselkedő veszélyekről, mint az erős UV-sugárzás vagy éppen a magas hőmérséklet. Érdemes tehát olyan helyet választani a pihenésre, ahol játék közben is lehet hűsölni. A klasszikus megoldás természetesen a strand, de nem mindenkinek a pénztárcája bírja, hogy akár csak egy gyerekkel is mindennap jegyet váltson egy ilyen létesítménybe.

A megoldást kereső szülőnek és a szabadba vágyó gyereknek egyaránt segítséget jelent, hogy a fővárosban egyre több úgynevezett vizes játszótér nyílik. Ezek lényege, hogy a park területén a tervezők egy vagy több olyan eszközt is kialakítanak, amelyek lehetőséget adnak egy kis mártózásra, pancsolásra. A legismertebb a párakapu vagy az utcaburkolat szintjén működő szökőkút, de amint a vizes játszótereken látjuk, az alkotói kreativitás nem ismer határokat, számos olyan eszköz is készül, ami valóban játék a gyerek számára.


Vizes játszóterek a fővárosban

III. kerület: Akácfa utcai játszótér (Csillaghegy)

IV. kerület: Szilas park (Óceánárok utca) és Tarzan park (Tábor utca)

V. kerület: Olimpia park (Balassi Bálint utca)

VI. kerület: Benczúr-kert (Benczúr utca)

XI. kerület: Bikás park és Szent Adalbert tér

XIX. kerület: Berzsenyi utcai rendelő mellett

XX. kerület: Hullám csónakház (Vízisport utca)

Burkolati szintű szökőkút található például a Corvin sétányon és a Bosnyák téri templom mellett is.

A kispesti játszótér egyhetes karbantartás után augusztus 30-án újra megnyílt, ez a dél-pesti régióban bárhonnan könnyen és gyorsan megközelíthető. Annak sem kell aggódnia, aki gyermekével nagyobb túrát tervez, hiszen a város több pontján találunk hasonlót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.