EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb III.kerület IV.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület X.kerület XI.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Pancsolni strand nélkül

Egyhetes karbantartás után augusztus 30-án újra megnyílt a kispesti vizes játszótér. Ez a főváros legújabb és legnagyobb ilyen létesítménye, de számos helyen találunk hasonlót.

Gyerekek a XIX. kerületi Berzsenyi utcában lévő vizes játszótéren

Forró nyár van mögöttünk, és a kánikulának még nincs vége. A témában nyilatkozó szakértők szerint a tartós forróság erősen megterheli a szervezetet, és bizony júliusban és augusztusban már többször kellett hőségriadót elrendelni.


Kreatív vizes játék a Benczúr-kertben

Homok, víz és sár: a legkedveltebb gyerekjátékok a Szent Adalbert téren

Jól telik a nyár a Vízisport utcában

Különösen vigyázni kell a gyerekekre, akiknek lételemük a szabadban való mozgás, és bizony hajlamosak arra is, hogy megfeledkezzenek az olyan rájuk leselkedő veszélyekről, mint az erős UV-sugárzás vagy éppen a magas hőmérséklet. Érdemes tehát olyan helyet választani a pihenésre, ahol játék közben is lehet hűsölni. A klasszikus megoldás természetesen a strand, de nem mindenkinek a pénztárcája bírja, hogy akár csak egy gyerekkel is mindennap jegyet váltson egy ilyen létesítménybe.

A megoldást kereső szülőnek és a szabadba vágyó gyereknek egyaránt segítséget jelent, hogy a fővárosban egyre több úgynevezett vizes játszótér nyílik. Ezek lényege, hogy a park területén a tervezők egy vagy több olyan eszközt is kialakítanak, amelyek lehetőséget adnak egy kis mártózásra, pancsolásra. A legismertebb a párakapu vagy az utcaburkolat szintjén működő szökőkút, de amint a vizes játszótereken látjuk, az alkotói kreativitás nem ismer határokat, számos olyan eszköz is készül, ami valóban játék a gyerek számára.


Vizes játszóterek a fővárosban

III. kerület: Akácfa utcai játszótér (Csillaghegy)

IV. kerület: Szilas park (Óceánárok utca) és Tarzan park (Tábor utca)

V. kerület: Olimpia park (Balassi Bálint utca)

VI. kerület: Benczúr-kert (Benczúr utca)

XI. kerület: Bikás park és Szent Adalbert tér

XIX. kerület: Berzsenyi utcai rendelő mellett

XX. kerület: Hullám csónakház (Vízisport utca)

Burkolati szintű szökőkút található például a Corvin sétányon és a Bosnyák téri templom mellett is.

A kispesti játszótér egyhetes karbantartás után augusztus 30-án újra megnyílt, ez a dél-pesti régióban bárhonnan könnyen és gyorsan megközelíthető. Annak sem kell aggódnia, aki gyermekével nagyobb túrát tervez, hiszen a város több pontján találunk hasonlót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.