2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szekszárd

Párakapuknál, ivókutaknál hűsölhetnek

A megyeszékhelyen az idén is igyekeznek mindent megtenni, hogy a kánikulában oltsák a városlakók, illetve a Szekszárdra látogatók szomját. Ennek megfelelően több párakaput, ivókutat üzemeltetnek a városban. Az önkormányzat vízosztást is szervez mindaddig, amíg az időjárás szükségessé teszi, tájékoztatott dr. Molnár Kata jegyző.

– A megyeszékhelyen összesen hét ivókút található a közterületeken, természetesen ennél több a köztéri kút. Az ivókutak közül három úgynevezett kutyás kút, amely úgy működik, hogy azoknál a klasszikus kutakhoz hasonlóan ne csak az emberek, hanem a kisállatok is inni tudjanak. Kettő található az Energia Parkban üzemelő játszótéren, egy a rendelőintézet előtt, továbbá a Garay téren, a Béla király téren, a szent István téren és a Bajcsy-Zsilinszky fasoron – részletezte dr. Molnár Kata.


Mindezek mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is három párakaput üzemeltet a város, továbbá a vízosztást is elkezdte az önkormányzat.

– Megkezdtük Szekszárdon a vízosztást az utóbbi hetekben tapasztalható nagy hőségre való tekintettel, és ezt a tevékenységet mindaddig folytatjuk, amíg az időjárás indokolja. A vízosztást naponta reggel 10-től délután 5 óráig szervezzük – zárta mondandóját a jegyző asszony.

A város központjában párakapuknál frissíthetik magukat az erre járók Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.