2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szekszárd

Párakapuknál, ivókutaknál hűsölhetnek

A megyeszékhelyen az idén is igyekeznek mindent megtenni, hogy a kánikulában oltsák a városlakók, illetve a Szekszárdra látogatók szomját. Ennek megfelelően több párakaput, ivókutat üzemeltetnek a városban. Az önkormányzat vízosztást is szervez mindaddig, amíg az időjárás szükségessé teszi, tájékoztatott dr. Molnár Kata jegyző.

– A megyeszékhelyen összesen hét ivókút található a közterületeken, természetesen ennél több a köztéri kút. Az ivókutak közül három úgynevezett kutyás kút, amely úgy működik, hogy azoknál a klasszikus kutakhoz hasonlóan ne csak az emberek, hanem a kisállatok is inni tudjanak. Kettő található az Energia Parkban üzemelő játszótéren, egy a rendelőintézet előtt, továbbá a Garay téren, a Béla király téren, a szent István téren és a Bajcsy-Zsilinszky fasoron – részletezte dr. Molnár Kata.


Mindezek mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is három párakaput üzemeltet a város, továbbá a vízosztást is elkezdte az önkormányzat.

– Megkezdtük Szekszárdon a vízosztást az utóbbi hetekben tapasztalható nagy hőségre való tekintettel, és ezt a tevékenységet mindaddig folytatjuk, amíg az időjárás indokolja. A vízosztást naponta reggel 10-től délután 5 óráig szervezzük – zárta mondandóját a jegyző asszony.

A város központjában párakapuknál frissíthetik magukat az erre járók Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek