EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Péntekig biztosan marad a hőség

Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki péntek éjfélig az ország egész területére.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a vörös kód kiadását követően magasabb fokozatba kapcsolt a szociális és egészségügyi hálózat. A rászorulókat, így a hajléktalanokat is bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia. A munkaadóknak a szabadban dolgozókra is fokozottabban oda kell figyelniük: félóránként védőitalt, óránként pedig öt-tíz perces pihenőidőt kell biztosítani számukra. Az utazóknak a MÁV-Start ingyen ásványvizet ad a riasz­tás ideje alatt 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.


MTI Fotó: Balogh Zoltán

A rendkívüli hőségre való tekintettel a Fővárosi Vízművek Zrt. hétfő óta 10-18 óráig vizet oszt a Deák Ferenc téren. A fentieken túl ivócsapok és közkutak is rendelkezésre állnak a hőségben, ezek listáját a www.kozkutak.hu oldalon lehet megtalálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelem! Október 31-ig egyeztethet még adatot a bankjával

  Figyelem! Október 31-ig egyeztethet még adatot a bankjával

  Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 • A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális

  A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális

  A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális, például a kereszténydemokrata megközelítés közösségben: családban, nemzetben gondolkodik – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

 • Százmilliárdok érkeztek a kincstárba

  Százmilliárdok érkeztek a kincstárba

  Az elmúlt években több, a feketegazdaság letörésére alkalmas informatikai rendszert alakított ki az adóhivatal, az elektronikus ellenőrzési megoldások néhány év alatt több száz milliárd forint bevételt hoztak az államnak – mondta a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.