EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Péntekig biztosan marad a hőség

Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki péntek éjfélig az ország egész területére.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a vörös kód kiadását követően magasabb fokozatba kapcsolt a szociális és egészségügyi hálózat. A rászorulókat, így a hajléktalanokat is bármelyik szociális intézménynek be kell fogadnia. A munkaadóknak a szabadban dolgozókra is fokozottabban oda kell figyelniük: félóránként védőitalt, óránként pedig öt-tíz perces pihenőidőt kell biztosítani számukra. Az utazóknak a MÁV-Start ingyen ásványvizet ad a riasz­tás ideje alatt 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.


MTI Fotó: Balogh Zoltán

A rendkívüli hőségre való tekintettel a Fővárosi Vízművek Zrt. hétfő óta 10-18 óráig vizet oszt a Deák Ferenc téren. A fentieken túl ivócsapok és közkutak is rendelkezésre állnak a hőségben, ezek listáját a www.kozkutak.hu oldalon lehet megtalálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.