EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Pénzügyileg is sikeres a Nanushka

Két év alatt megtízszerezte árbevételét a magyar divatmárka, a Nanushka. Nemzetközi sikerének volumene még a pénzügyi befektetőket is meglepte – írja a Világgazdaság.

Megvan az esélye annak, hogy jövőre megduplázza idei, hárommilliárd forintos bevételét Sándor Szandra divatcége, a Nanushka. A nemzetközi karriert befutó márka sikere még a befektetőket is meglepte.


– Árbevételük növekedési üteme például máris 20 százalékkal felülmúlta az év eleji terveiket – mondta a lapnak Gurzó Anna, a GB Partners Investment operatív igazgatója. Szerinte az év első felére beérett az új menedzsment és az alapkezelő eddigi közös munkája, átalakították a cég teljes értékesítési rendszerét és kereskedelmi partneri hálózatát. Az árszabáson is változtatniuk kellett, és frissebb, rugalmasabb értékesítési stratégiát vezettek be a hazai márkánál.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Az új üzleti stratégia egyedülállóan gyors növekedési ütemet eredményezett – nyilatkozta Gurzó. A befektetési cég reformja révén a márka megháromszorozta külföldi viszonteladói számát, és két év alatt megötszörözte a darabszámokat, vagyis az idén több mint százezer darab eladott termékkel fogja zárni az üzleti évet.


Mostanra olyan szállítási rendszert dolgoztak ki, ami lehetővé teszi, hogy 72 órán belül eljuttassák termékeiket a világ bármely pontjára. Nincsenek kizárólagos kereskedelmi partnereik sem, viszont a luxusáruházak mellett kisebb, nívós üzletekkel is kapcsolatban állnak.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Jelenleg a világ 15o városában kapható a Nanushka márka, online értékesítése pedig több mint száz országban érhető el. Ekkora sikert nemzetközi piacon magyar divatcég még nem ért el, kiváltképp mióta a legnagyobb luxusáruházak polcain is ott sorakoznak a termékeik. Bár e számok alapján a Nanushka még kis halnak számít a nemzetközi divatiparban, de a földrajzi terjeszkedéstől és az egyre szélesedő termékkínálattól is folyamatos növekedést vár a márka menedzsmentje és a befektetők is.

A számok magukért beszélnek

A Nanushka 2016-ban 335 milliós, tavaly 766 millió forintos árbevétellel és 208 millió forintos veszteséggel zárt, ehhez képest az árbevétel az idén már az első fél évben 928 millió forintra nőtt, miközben pozitív eredményt ért el a vállalkozás. Év végére 2,75 milliárdos forgalom mellett több mint 100 millió forint adózás előtti eredményt várnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.