EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,74 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Petike apját okolja az anya

Sosem bocsátom meg a férjemnek, hogy öngyújtót adott a fiam kezébe, majd hagyta meghalni a tűzben Petikét. Azt kívánom neki, hogy élete végéig börtönben üljön – nyilatkozta a Lokálnak Csebján Gizella, akinek ötéves gyermeke hétfőn égett halálra kosdi otthonuk fészerében.

Mint a Lokál megírta, Kosdon egy családi ház fészerében két felügyelet nélkül hagyott kisgyerek öngyújtóval játszott, amikor egy papír lángra kapott, és megtörtént a tragédia: a hétéves Pistike kimenekült a lángok közül, de öccse, az ötéves Petike életét vesztette.


– Pistikétől tudom, hogy a férjem, István és a sógorom a padlásfeljárót javította, amikor István két öngyújtót is adott neki, hogy vigye be a konyhába. A gyerek az egyiket az asztalra tette, a másikat pedig a kisöccse, Petike kivitte az udvarra – mesélte lapunknak az édesanya. – Amikor a nagyobbik gyerek beszaladt az apjához, hogy füst van a fészerben, ő akkor is tovább dolgozott. Ha azonnal kimegy, a kisfiam ma is él.

Gizella elmondása szerint a férje a tragédia óta állandóan tévét néz vagy a telefonjával játszik.
– Haragszom rá, sosem bocsátom meg neki, hogy nem ment be a tűzbe a gyerekéért. Én bementem volna, de a ház közelébe se engedtek. Amint lehet, elválok tőle, és azt kívánom, hogy élete végéig zárják börtönbe.


A kosdiak összefogtak a tragikus sorsú család megsegítésére. Gizelláéknak gyűjtést szerveztek, és a temetés költségeit is a falu állja.

Nem vagyok felelős

– A tragédia miatt megromlott a kapcsolatom a feleségemmel, pedig nem én adtam a fiam kezébe az öngyújtót, hanem az öcsém. Nem tartok attól, hogy börtönbe kerülök, hiszen nem vagyok felelős a történtekért – nyilatkozta Gizella férje.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.