EUR: 323,63 Ft
CHF: 287,69 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Pilótaképzés indul az egyetemen

Már többször adtunk hírt arról, hogy Debrecenben pilótaképzés indul. A hivatásos repülőgép-vezetők alapképzési szakán a képzési idő 8 félév lesz, és a dolog annyira komoly, hogy a Debreceni Egyetem nyílt, gyorsított közbeszerzésen keres a műszaki karon indítandó angol nyelvű pilótaképzésre elméleti és gyakorlati oktatást végző szervezetet.

A 8 félév során 750 elméleti és 200 gyakorlati órát kell teljesíteni, és ez utóbbin belül biztosítani kell – a hallgatók által választottan – Boeing 737-800 vagy Airbus 320 típusokon szimulátoros képzést. Ennek az elméleti ideje 37,5 óra, míg a gyakorlati ideje 32 óra. Az egyetemi felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az elméleti  képzéseket Debrecenben kell végezni, amennyiben a gyakorlati képzésekre Debrecen közigazgatási területén kívül kerül sor, a nyertes ajánlattevő terhe a teljesítéshez szükséges utaztatás és az ennek kapcsán felmerülő összes költség (utazás, szállás) vállalása – derül ki a tender kihirdetett eredményéből. Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik legalább két olyan szakemberrel, aki repült már minimum 15 ezer órát és van 2 ezer óra oktatói tapasztalata. További követelmény, hogy legyen az ajánlattevőnek egy olyan szakembere, akinek van  érvényes típusjogosítás-oktatói (TRI) jogosultsága Airbus 320-as, illetve Boeing 737-es repülőgépre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.