EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Pilótaképzés indul az egyetemen

Már többször adtunk hírt arról, hogy Debrecenben pilótaképzés indul. A hivatásos repülőgép-vezetők alapképzési szakán a képzési idő 8 félév lesz, és a dolog annyira komoly, hogy a Debreceni Egyetem nyílt, gyorsított közbeszerzésen keres a műszaki karon indítandó angol nyelvű pilótaképzésre elméleti és gyakorlati oktatást végző szervezetet.

A 8 félév során 750 elméleti és 200 gyakorlati órát kell teljesíteni, és ez utóbbin belül biztosítani kell – a hallgatók által választottan – Boeing 737-800 vagy Airbus 320 típusokon szimulátoros képzést. Ennek az elméleti ideje 37,5 óra, míg a gyakorlati ideje 32 óra. Az egyetemi felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az elméleti  képzéseket Debrecenben kell végezni, amennyiben a gyakorlati képzésekre Debrecen közigazgatási területén kívül kerül sor, a nyertes ajánlattevő terhe a teljesítéshez szükséges utaztatás és az ennek kapcsán felmerülő összes költség (utazás, szállás) vállalása – derül ki a tender kihirdetett eredményéből. Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik legalább két olyan szakemberrel, aki repült már minimum 15 ezer órát és van 2 ezer óra oktatói tapasztalata. További követelmény, hogy legyen az ajánlattevőnek egy olyan szakembere, akinek van  érvényes típusjogosítás-oktatói (TRI) jogosultsága Airbus 320-as, illetve Boeing 737-es repülőgépre.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.