EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Pitbullok támadtak János bácsira

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a 73 éves Kaizer Jánost, akire ürömi házának kertjében támadt rá a szomszéd két kutyája.

A nyugdíjas sofőr épp a paradicsomot locsolgatta, amikor észrevette a Killer és Kvini névre hallgató pitbullokat. János bácsi menekülés közben vízsugárral próbálta távol tartani a megvadult ebeket. Sikertelenül.


Kati néni és a család tacskója, Kittike – ezen a helyen szöktek át a pitbullok mielőtt megtámadták a férjét (Fotók: Virág Márton)

– A felső kert kapujában találtam rá a földön fekvő férjemre. Eszméletlen volt, miközben a kezét, a bokáját, a fejét marcangolták a kutyák – mondta a Lokálnak Kati néni. – Ahogy menteni próbáltam Janit, engem is megharapott az egyik pitbull, a lábamon kapott el. A gazdájukat évek óta hiába kértük, hogy csináltassa meg a kerítést, ezért mi foltozgattuk, de semmi nem jelentett nekik akadályt. A férjemet a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a Honvédkórházba. Haragszom a szomszédra, mert még csak bocsánatot sem kért.

A két pitbullt Szűcsné M. Adrienn aranykoszorús mesterkiképző, Nemzetközi Munkabíró OKJ-minősített kutyakiképző, az ürömi állatmenhely vezetője megfigyelésre elszállította. A szakember lapunknak elmondta: ehhez a két állathoz már többször riasztották, mert az utcán kóboroltak.


– A hatóság dönt majd arról, hogy mi lesz a két kutya sorsa. Úgy gondolom, elaltatják őket, mert már ráéreztek a vér ízére, kockázatos lenne új gazdának kiadni őket –  mondta a Lokálnak a telep vezetője. Kerestük a kutyák gazdáját, N. Györgyöt is, de nem nyitott ajtót.

Az ügyben a Pest megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó, súlyos testi sértés miatt nyomoz, a kutyák gazdáját, N. Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.