EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Ózd

Pótszerelvények a Szalajkában

Szilvásvárad híres Szalajka-völgyében minden évszakban, de különösen nyáron nagy a turistaforgalom. A naponta 9.30 órakor és azután óránként induló, Egererdő Zrt. által üzemeltetett vonatszerelvény kényelmes megoldást jelent a Gloriette-tisztásra való feljutásban.

Ezekben a hetekben a nagy érdeklődés miatt pótszerelvényeket kellett üzembe állítani. A kirándulók többsége visszafelé inkább a gyaloglás mellett dönt. Így gyönyörködhetnek a Fátyol-vízesésben és megtekinthetik az erdei szabadtéri múzeumot, hallhatják a Szalajka-patak csobogóinak hangját, láthatják a sziklaforrást és a dámszarvasokat, a pisztrángtelep mellett pedig megkóstolhatják a híres szilvásváradi pisztrángot.

Fotó: Lokál
 Szilvásváradi kisvasút

Fotó: Lokál
 Szilvásvárad vonat

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.