EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Tatabánya

Prágai éremeső a muay thai Eb-n

Újra sporttörténelmet írt a magyar muay thai-válogatott. Spéth Norbert révén A kategóriában megszerezte a sportág első Európa-bajnoki győzelmét.

A prágai kontinensviadalon a 23 éves magyar harcos pályafutása legnagyobb sikerét aratta, miután egyhangú pontozással legyőzte az orosz Magomedraszul Magomadovot. A magyar küldöttség három arany-, három ezüst- és két bronzéremmel minden idők legsikeresebb Eb-szereplését produkálta Csehországban. A junioroknál a magyarok közül Szána Patrik (63,5 kg) és Sándorfi Ajsa (60 kg) aranyérmet nyert, míg a tatabányai Tóth Enikő (57 kg) megsérült a döntőben és második lett. Az utánpótláskapitány, Nagy Balázs elégedett és boldog volt a fiatalok szereplésével. Felnőtt kategóriában Koczó Henrik (67 kg) és Nardelotti Zoltán (75 kg) ezüstérmet szerzett. Nagy Ede (+91 kg), illetve a tatabányai Mega Tech SE versenyzője, Herceg Alex Valentin (60 kg) bronzéremmel tért haza.


ismét sporttörténelmet írtak

Minden idők legsikeresebb muay thai nemzetközi viadalán vagyunk túl a junior és felnőtt versenyzőkkel, ahol három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztünk – értékelt Bányász Adrián szövetségi kapitány, a Mega Tech SE vezetőedzője. – Csapatként funkcionáltunk, támogattuk és segítettük egymást. Emellett három bírót is delegált országunk, és rengeteg szurkoló biztatott minket. Úgy gondolom, ez fantasztikus eredmény! Sokat tanultunk a versenyen, és igyekszünk ezeket hasznosítani. Gratulálok minden harcosomnak, köszönjük a támogatóinknak, hogy eljuthattunk Prágába, és nem utolsósorban köszönjük a szurkolóknak a biztatást.

A prágai kontinensbajnokságon negyven ország közül az éremtáblázat hatodik helyén zártak a mieink, 274 versenyzőből tíz magyar sportolóért szoríthattunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.