EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Programkavalkád augusztus 20-án

Ünnepi megemlékezések, kenyérszentelés és kenyéráldás, valamint kulturális és családi programok várják az érdeklődőket augusztus 20-án városszerte. A programok központi helyszíne a hagyományokhoz híven idén is a Szent István tér lesz, de több városrészben, illetve szakrális helyszínen is lesz megemlékezés.
Nagyszabású rendezvénysorozattal készül augusztus 20-ára, államalapító Szent István király tiszteletére az önkormányzat. Az ünnepi programsorozat délelőtt kilenc órakor zászlófelvonással indul a népkerti országzászlónál, majd a belvárosban délután két órakor a Városháza és a Megyeháza között felállított kisszínpadon a Bóbita Zenekar gyermekkoncertjével folytatódik. Ezt követően a Szépenszóló Társulat interaktív játékkal, dallal, zenével, tánccal szórakoztatja a közönséget, este hét órától pedig a Miskolci Dixieland Band koncertezik.

Ünnepi tűzijátékkal zárul az augusztus 20-i program – fotó:
Tóth György

A Szent István téren délután fél négykor a Kállay Saunders Band koncertjével kezdődik az ünnepi műsor, hat órakor a központi ünnepség következik. Az ünnepi menet aratókoszorúval és az új kenyérrel vonul az államalapító Szent István király szobrához, ahol Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Novák Katalin államtitkár mond beszédet. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi beszédeket kenyérszentelés és kenyéráldás követi a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.


Az egész napos rendezvénysorozat kulturális és zenés műsorszámokkal folytatódik. Este fél kilenckor fellép Demjén Ferenc, majd tíz órakor tűzijátékkal zárul az ünnepi műsor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.