EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Miskolc

Programkavalkád augusztus 20-án

Ünnepi megemlékezések, kenyérszentelés és kenyéráldás, valamint kulturális és családi programok várják az érdeklődőket augusztus 20-án városszerte. A programok központi helyszíne a hagyományokhoz híven idén is a Szent István tér lesz, de több városrészben, illetve szakrális helyszínen is lesz megemlékezés.
Nagyszabású rendezvénysorozattal készül augusztus 20-ára, államalapító Szent István király tiszteletére az önkormányzat. Az ünnepi programsorozat délelőtt kilenc órakor zászlófelvonással indul a népkerti országzászlónál, majd a belvárosban délután két órakor a Városháza és a Megyeháza között felállított kisszínpadon a Bóbita Zenekar gyermekkoncertjével folytatódik. Ezt követően a Szépenszóló Társulat interaktív játékkal, dallal, zenével, tánccal szórakoztatja a közönséget, este hét órától pedig a Miskolci Dixieland Band koncertezik.

Ünnepi tűzijátékkal zárul az augusztus 20-i program – fotó:
Tóth György

A Szent István téren délután fél négykor a Kállay Saunders Band koncertjével kezdődik az ünnepi műsor, hat órakor a központi ünnepség következik. Az ünnepi menet aratókoszorúval és az új kenyérrel vonul az államalapító Szent István király szobrához, ahol Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Novák Katalin államtitkár mond beszédet. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi beszédeket kenyérszentelés és kenyéráldás követi a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.


Az egész napos rendezvénysorozat kulturális és zenés műsorszámokkal folytatódik. Este fél kilenckor fellép Demjén Ferenc, majd tíz órakor tűzijátékkal zárul az ünnepi műsor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.