EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Rajtol a megyei focibajnokság

Pető Tamás veszprémi nevelésű, fiatal játékosokra építkezne a hétvégén rajtoló megyei első osztályban. A szakvezető célja egy olyan csapat magjának összerakása, amely később az NB III-ban is megállhatja a helyét.

Hiába „fogyasztott el” két edzőt is a VLS Veszprém labdarúgócsapata, nem tudta megőrizni NB III-as tagságát a 2017/18-as idényben, így a megyei I. osztályba csúszott vissza a gárda. Abba a ligába, amelyben egy-két csapat kivételével csak amatőr futballisták játszanak. Innen kell talpra állnia annak az egyesületnek, melynek utánpótlás-nevelő műhelye az ország elitjébe tartozik, s amelynek egyértelműen a nemzeti bajnokságban lenne a helye.


Pető Tamás célja az NB III-ba juttatni csapatát (fotó: Zatkalik Dániel)

Várhatóan a szintén NB III-as tagságra áhítozó Balatonfüreddel lesz majd óriási versenyben a bajnoki címért a VLS gárdája, de a tabella első helye sem jelent garanciát a feljutásra, hiszen a Veszprém megyei bajnoknak vélhetően osztályozót kell majd játszania a magasabb osztályú szereplésért.

A gárda nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Pető Tamás garancia lehet a magas színvonalú szakmai munkára. Játékoskarrierje során légiósként is bizonyított, s az élvonalbeli Videoton FC-nél tanulhatta ki az edzői szakmát. Fiatal és karizmatikus edző, aki hosszú távon gondolkodik Veszprémben. – Most az a legfontosabb, hogy összerakjuk a csapatomat. A játékoskeret lassan összeáll, de csapatot építeni nem lehet pár hét alatt. Természetesen a bajnoki cím és a feljutás a célunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy magasabb osztályban is ütőképes gárda alapjait tegyük le – húzta alá Pető Tamás, aki zömében veszprémi kötődésű fiatalokkal töltötte meg a VLS keretét.


Kemény szezon előtt a veszprémi csapat (fotó: Zatkalik Dániel)

– Támadó futballt fog játszani a VLS, amely minden meccsén arra készül, hogy uralja a játékot – tette hozzá Pető.

A gárda az előttünk álló idényben is az Egyetemi Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A tizenhat csapatos Veszprém megyei I. osztályú bajnokság nyitófordulójában, augusztus 12-én, vasárnap Balatonalmádiba látogatott a VLS. A hazai debütálásra pedig augusztus 17-ig (17 óra) kell várnia a drukkereknek, akkor az Ajka Kristály látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.