2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Rajtol a megyei focibajnokság

Pető Tamás veszprémi nevelésű, fiatal játékosokra építkezne a hétvégén rajtoló megyei első osztályban. A szakvezető célja egy olyan csapat magjának összerakása, amely később az NB III-ban is megállhatja a helyét.

Hiába „fogyasztott el” két edzőt is a VLS Veszprém labdarúgócsapata, nem tudta megőrizni NB III-as tagságát a 2017/18-as idényben, így a megyei I. osztályba csúszott vissza a gárda. Abba a ligába, amelyben egy-két csapat kivételével csak amatőr futballisták játszanak. Innen kell talpra állnia annak az egyesületnek, melynek utánpótlás-nevelő műhelye az ország elitjébe tartozik, s amelynek egyértelműen a nemzeti bajnokságban lenne a helye.


Pető Tamás célja az NB III-ba juttatni csapatát (fotó: Zatkalik Dániel)

Várhatóan a szintén NB III-as tagságra áhítozó Balatonfüreddel lesz majd óriási versenyben a bajnoki címért a VLS gárdája, de a tabella első helye sem jelent garanciát a feljutásra, hiszen a Veszprém megyei bajnoknak vélhetően osztályozót kell majd játszania a magasabb osztályú szereplésért.

A gárda nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Pető Tamás garancia lehet a magas színvonalú szakmai munkára. Játékoskarrierje során légiósként is bizonyított, s az élvonalbeli Videoton FC-nél tanulhatta ki az edzői szakmát. Fiatal és karizmatikus edző, aki hosszú távon gondolkodik Veszprémben. – Most az a legfontosabb, hogy összerakjuk a csapatomat. A játékoskeret lassan összeáll, de csapatot építeni nem lehet pár hét alatt. Természetesen a bajnoki cím és a feljutás a célunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy magasabb osztályban is ütőképes gárda alapjait tegyük le – húzta alá Pető Tamás, aki zömében veszprémi kötődésű fiatalokkal töltötte meg a VLS keretét.


Kemény szezon előtt a veszprémi csapat (fotó: Zatkalik Dániel)

– Támadó futballt fog játszani a VLS, amely minden meccsén arra készül, hogy uralja a játékot – tette hozzá Pető.

A gárda az előttünk álló idényben is az Egyetemi Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A tizenhat csapatos Veszprém megyei I. osztályú bajnokság nyitófordulójában, augusztus 12-én, vasárnap Balatonalmádiba látogatott a VLS. A hazai debütálásra pedig augusztus 17-ig (17 óra) kell várnia a drukkereknek, akkor az Ajka Kristály látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.