EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XVIII.kerület

Rajtunk tartják a szemüket

Bővíti, illetve felújítja a kerületi térfigyelőkamera-hálózatot Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. A korszerűsítést a kormányzat által biztosított 80 millió forint pályázati támogatásból végzik el − tájékoztatott a városrész vezetése.

A rendőrök ilyen szobákban figyelik a kamerák képeit (Fotó: Máté Krisztián)

A technikai fejlesztést még ebben az évben megkezdi az önkormányzat. A tervek szerint előbb a szükséges korszerűsítést végzik el, majd ezt követi a kamerák telepítése új helyszíneken.


– A meglévő térfigyelő hálózat egyes elemei az évek során elhasználódtak, és helyettük, a technika fejlődésével, modernebb eszközök felszerelésére nyílt lehetőség – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester a bp18.hu-nak. – A kamerák cseréjével együtt a rendszert működtető hálózatot is felújítjuk, így együtt lesz teljes a modernizálás.

A köztéri kamerarendszer által továbbított felvételeket 24 órán át követi a XVIII. kerületi rendőrkapitányság térfigyelő szolgálata. Az ügyeletes több monitoron látja az eseményeket, és bármely gyanús fejleményre azonnal reagálni tud. Az ügyeleti helyiségből rá tud közelíteni a kameraképpel az adott eseményre, és ha kell, riasztja a járőrt − foglalták össze a legfontosabbakat. A XVIII. kerületben már az 1990-es évek óta működnek térfigyelő kamerák. A 2010-es évek eleje óta pedig egyre több és több készülék ügyel a közbiztonságra. Az önkormányzat 2015–2016-ban pályázati forrásból 13 kamerát telepített az Alacskai-lakótelepre, a Havanna-lakótelepre, illetve a kerület más pontjaira. Saját költségvetési forrásból is sikerült bővíteni a rendszert, így szereltek fel 2014-ben több kamerát is a Lakatos-lakótelepen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.