EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Rasovszky kereste a legtöbbet az Eb-n

Rasovszky Kristóf történelmet írt Glasgow-ban: ő az első férfi nyílt vízi versenyző, aki három egyéni számban dobogós volt: 5 és 25 kilométeren arany-, 10-en pedig ezüstérmet szerzett. Ráadásként majd’ kétmillió forintot kapott.

(MTI/EPA/Robert Perry)

A LEN, az Európai Úszószövetség másodszor oszt pénzdíjat a legjobbaknak. A magyar csapatból a 21 éves Rasovszky Kristóf kapta a legnagyobb jutalmat, 5500 eurót, azaz kb. 1,8 millió forintot vehetett át. Teljesen megérdemelten. Mellesleg hajszál híján három elsőséggel zárt, hiszen a 10 kilométeres távon rossz felérintése miatt – célfotóval – maradt le az első helyről. Nem csoda, hogy máris a tokiói olimpia egyik nagy esélyesévé lépett elő, aki Risztov Éva londoni sikere után tovább öregbítheti a magyar nyílt vízi úszók hírnevét.


Hihetetlen mennyiségű edzés kell a 25 kilométeres versenyekhez, melyet általában öt óra alatt teljesítenek. Az Óbudai Egyetem villamosmérnöki karán tanuló Kristóf hetente legalább kétszer a táv kétharmadát leússza, de ezenkívül is rengeteget edz. Glasgow-i győzelme után elárulta, hogy féltávnál legszívesebben kiszállt volna, de mégis tovább úszott.

A magyar küldöttség tagjai 18 ezer eurót kaptak a medencés és a nyílt vízi számokban szerzett 6 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérem után.

A magyar kereseti lista:
Rasovszky Kristóf (2 arany, 1 ezüst): kb. 1,8 millió forint
Késely Ajna (2 ezüst, 1 bronz): 1,3 millió
Hosszú Katinka (1 arany): 650 ezer
Kapás Boglárka (1 arany): 650 ezer
Milák Kristóf (1 arany): 650 ezer
Verrasztó Dávid (1 arany): 650 ezer
Kenderesi Tamás (1 ezüst): 487 ezer
Burián Kata (1 bronz): 325 ezer


Kapcsolódó Cikkek