2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Veszprém

Rasovszky Kristófot ünnepelte Veszprém

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság legnagyobb szenzációjának mondhatjuk Rasovszky Kristóf szereplését, aki mindhárom számában érmet tudott szerezni, méghozzá nem is akármilyet, hiszen egy ezüsttel és két arannyal térhetett haza. Veszprémben óriási ünneplés fogadta.

Rasovszky Kristóf kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon (fotó: Domján Attila)

Európa-bajnoki szereplésével Rasovszky sporttörténelmet írt: korábban egyetlen nyílt vízi úszó sem tudott az Eb mindhárom egyéni számában érmet szerezni. Kristóf az Európa-bajnokságon három rajttal 40 kilométert úszott, úgy hét és fél órát küzdött az ellenfeleivel és a hullámokkal, az igencsak hűvös vízről nem is beszélve. Ezt csak egy olyan sportoló képes megtenni, aki nem méretezi alul az edzésadagjait.


A közönség hosszasan ünnepelte a veszprémi úszót (fotó: Domján Attila)

A huszonegy éves nyílt vízi úszót kitörő, szűnni nem akaró taps fogadta, amint fellépett az Óváros téri szabadtéri színpadra. Amikor végre szóhoz jutott, elmondta, ha most a kezdő vagy akár a már versenyző úszókhoz kellene szólnia, azt üzenné nekik: ha valóban szeretik, amit csinálnak, és azért becsületesen megtesznek mindent, akkor bármit elérhetnek.

Az úszónak Porga Gyula polgármester is gratulált (fotó: Domján Attila)

Kristóf is megtesz mindent. Minden napja háromnegyed ötkor indul, és egy kis reggeli után a hideg vízben folytatódik. A színpadon elmondta, azért a barátaira is igyekszik kellő időt fordítani, már amennyire ezt a szoros napirend engedi. Emellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet, amikor éppen nem passziváltat az egyetemen.

Kapcsolódó Cikkek