EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Veszprém

Rasovszky Kristófot ünnepelte Veszprém

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság legnagyobb szenzációjának mondhatjuk Rasovszky Kristóf szereplését, aki mindhárom számában érmet tudott szerezni, méghozzá nem is akármilyet, hiszen egy ezüsttel és két arannyal térhetett haza. Veszprémben óriási ünneplés fogadta.

Rasovszky Kristóf kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon (fotó: Domján Attila)

Európa-bajnoki szereplésével Rasovszky sporttörténelmet írt: korábban egyetlen nyílt vízi úszó sem tudott az Eb mindhárom egyéni számában érmet szerezni. Kristóf az Európa-bajnokságon három rajttal 40 kilométert úszott, úgy hét és fél órát küzdött az ellenfeleivel és a hullámokkal, az igencsak hűvös vízről nem is beszélve. Ezt csak egy olyan sportoló képes megtenni, aki nem méretezi alul az edzésadagjait.


A közönség hosszasan ünnepelte a veszprémi úszót (fotó: Domján Attila)

A huszonegy éves nyílt vízi úszót kitörő, szűnni nem akaró taps fogadta, amint fellépett az Óváros téri szabadtéri színpadra. Amikor végre szóhoz jutott, elmondta, ha most a kezdő vagy akár a már versenyző úszókhoz kellene szólnia, azt üzenné nekik: ha valóban szeretik, amit csinálnak, és azért becsületesen megtesznek mindent, akkor bármit elérhetnek.

Az úszónak Porga Gyula polgármester is gratulált (fotó: Domján Attila)

Kristóf is megtesz mindent. Minden napja háromnegyed ötkor indul, és egy kis reggeli után a hideg vízben folytatódik. A színpadon elmondta, azért a barátaira is igyekszik kellő időt fordítani, már amennyire ezt a szoros napirend engedi. Emellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet, amikor éppen nem passziváltat az egyetemen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.