EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Sport

Rasovszky volt a legjobb öt kilométeren

Beindult a magyar henger Glasgow-ban. Kedden este Késely Ajna bronzot nyert 1500-on, tegnap pedig Rasovszky Kristóf lett Európa-bajnok a nyíltvízi úszók öt kilométeres számában. S hol van még a vége?

Budapest, 2017. július 18.
Rasovszky Kristóf a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának döntőjében Balatonfüreden 2017. július 18-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Már három aranynál tart a magyar csapat a glasgow-i Eb-n. Milák Kristóf és Kapás Boglárka egyaránt 200 pillangón lett bajnok, tegnap pedig a 21 éves Rasovszky követte a jó példát, és két évvel ezelőtti, 10 kilométeren szerzett junior-világbajnoki címe mellé Eb-aranyat nyert. A másik magyar induló, Székelyi Dávid tizedik lett.


Késely Ajna pedig már második Európa-bajnoki érmének örülhet, a 16 éves úszónő a 800 gyorson szerzett ezüstje után 1500-on – 8 másodperccel javítva egyéni csúcsán – 16:03,22 perces idővel harmadik lett. A másik két gyorsúszószámban talán már aranyos lesz? A dobogó tetejére egyébként az utcahosszal vezető és 800-on is győztes olasz Simona Quadarella állhatott fel.

– Próbáltam nem a gyorsan vezetést szerző olasszal és némettel menni, de belülről végig azt éreztem: úristen, mennyire jó lenne tartani a lépést, ám azt is tudtam, hogy így a végére nem maradna erőm. Örülök az éremnek, annak pedig még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni csúcsomon – nyilatkozta Ajna.


Jókor jött pofonnak nevezte a 100 méter háton számára is csalódást keltő negyedik helyezést Hosszú Katinka. Igaz, a válása körüli hercehurca miatt aligha számíthatott kiugró sikerre, bár egy ilyen klasszis mindig képes a megújulásra, az újabb és újabb sikerekre. Talán éppen a 200 vegyes lapzárta után befejeződött döntőjében, ahol világcsúcstartóként abszolút esélyes.

(MTI/AP/Darko Bandic)

Kapcsolódó Cikkek