EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Békéscsaba

Rászorulókon segít az Élelmiszerbank

Hazánkban az  Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy csökkentse a keletkezett élelmiszer-felesleg mennyiségét, és a még fogyasztható élelmiszereket eljuttassa azokhoz, akiknek nincs mit az asztalra tenniük. Az egyesület által összegyűjtött élelmiszer-felesleg mennyisége évről évre folyamatosan nő, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az év első felében több mint 1 millió 200 ezer élelmiszercsomagot  állított össze és juttatott el a nélkülözőkhöz.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik Magyarországon. Ennek csökkentése érdekében fontos a megelőzés, a pontos tervezés és az edukáció az élelmiszerlánc minden pontján, a termeléstől a fogyasztókig. A felesleg keletkezése azonban egyelőre így is elkerülhetetlen. Az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást, és a szervezett élelmiszermentés segítségével mérsékelje a nélkülözők számát Magyarországon.


Az Élelmiszerbank jelenleg közel száz gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánctól veszi át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba stb.) nem jutnak el a vásárlókig. A kereskedelmi láncok áruházaiból, jelenleg közel 270-ből, az egyesület partnerszervezetei segítségével napi szinten menti a termékeket.

Az év első felében az egyesület közel ötezer tonna élelmiszert mentett meg és juttatott el országszerte nélkülözők százezreihez. A kiosztott élelmiszer 1 millió 200 ezer csomagnyi segítséget jelentett családoknak, gyermekeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek, hajléktalanoknak és sok-sok olyan embernek, akinek az élelmiszerek beszerzése gondot jelent.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.