EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Rászorulókon segít az Élelmiszerbank

Hazánkban az  Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy csökkentse a keletkezett élelmiszer-felesleg mennyiségét, és a még fogyasztható élelmiszereket eljuttassa azokhoz, akiknek nincs mit az asztalra tenniük. Az egyesület által összegyűjtött élelmiszer-felesleg mennyisége évről évre folyamatosan nő, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az év első felében több mint 1 millió 200 ezer élelmiszercsomagot  állított össze és juttatott el a nélkülözőkhöz.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik Magyarországon. Ennek csökkentése érdekében fontos a megelőzés, a pontos tervezés és az edukáció az élelmiszerlánc minden pontján, a termeléstől a fogyasztókig. A felesleg keletkezése azonban egyelőre így is elkerülhetetlen. Az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást, és a szervezett élelmiszermentés segítségével mérsékelje a nélkülözők számát Magyarországon.


Az Élelmiszerbank jelenleg közel száz gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánctól veszi át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba stb.) nem jutnak el a vásárlókig. A kereskedelmi láncok áruházaiból, jelenleg közel 270-ből, az egyesület partnerszervezetei segítségével napi szinten menti a termékeket.

Az év első felében az egyesület közel ötezer tonna élelmiszert mentett meg és juttatott el országszerte nélkülözők százezreihez. A kiosztott élelmiszer 1 millió 200 ezer csomagnyi segítséget jelentett családoknak, gyermekeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek, hajléktalanoknak és sok-sok olyan embernek, akinek az élelmiszerek beszerzése gondot jelent.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.