EUR: 322,54 Ft
CHF: 282,94 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Békéscsaba

Rászorulókon segít az Élelmiszerbank

Hazánkban az  Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy csökkentse a keletkezett élelmiszer-felesleg mennyiségét, és a még fogyasztható élelmiszereket eljuttassa azokhoz, akiknek nincs mit az asztalra tenniük. Az egyesület által összegyűjtött élelmiszer-felesleg mennyisége évről évre folyamatosan nő, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az év első felében több mint 1 millió 200 ezer élelmiszercsomagot  állított össze és juttatott el a nélkülözőkhöz.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik Magyarországon. Ennek csökkentése érdekében fontos a megelőzés, a pontos tervezés és az edukáció az élelmiszerlánc minden pontján, a termeléstől a fogyasztókig. A felesleg keletkezése azonban egyelőre így is elkerülhetetlen. Az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást, és a szervezett élelmiszermentés segítségével mérsékelje a nélkülözők számát Magyarországon.


Az Élelmiszerbank jelenleg közel száz gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánctól veszi át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba stb.) nem jutnak el a vásárlókig. A kereskedelmi láncok áruházaiból, jelenleg közel 270-ből, az egyesület partnerszervezetei segítségével napi szinten menti a termékeket.

Az év első felében az egyesület közel ötezer tonna élelmiszert mentett meg és juttatott el országszerte nélkülözők százezreihez. A kiosztott élelmiszer 1 millió 200 ezer csomagnyi segítséget jelentett családoknak, gyermekeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek, hajléktalanoknak és sok-sok olyan embernek, akinek az élelmiszerek beszerzése gondot jelent.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.