EUR: 322,98 Ft
CHF: 285,61 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Régi-új arcok a Dunaferrben

A DUE Dunaferr Dutrade FC futsalcsapata több új igazolással és visszatérő játékossal vágott bele a felkészülésbe. Az együttes drukkerei azonban a kispadon nem csupán a játékosok között láthatnak majd régi-új arcokat: a nyártól ismét Fehér Zsolt vezetőedző irányítja a csapatot.

Az előző szezon vége és az új idényre való felkészülés kezdete között megszokott a játékosok vándorlása egyik csapattól a másikhoz. Nincs ez másképp a Dunaferr futsalegyüttesénél sem: centerposztra érkezett az újvárosiakhoz a Győrből igazolt Sáhó Kristóf. A huszonegy éves játékos tagja volt az U19-es és U20-as válogatottnak is, de klubcsapatában sem vallott szégyent, hiszen 29 mérkőzésen 9 góllal segítette együttesét. Szintén a Rába ETO-tól érkezett (vissza) Dunaújvárosba Klacsák Bence, aki egy évet töltött a zöld- fehéreknél, korábban azonban a Dunaferrt erősítette, ahol két szezont játszott: 58 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken összesen 31 gólt írhattak a neve mellé. A tavalyi idényben az ETO színeiben is sikerült 10 találatig jutnia, így minden bizonnyal számíthat gólerős játékára az újvárosi közönség. A játékosállományban történt átalakulások mellett a szakmai vezetésben is változás történt, hiszen egy év kihagyás után visszatér a csapat kispadjára Fehér Zsolt vezetőedző.


Az idei szezontól ismét Fehér Zsolt irányítja a Dunaferr csapatát

A szakember az együttes honlapjának adott interjújában elmondta, célja, hogy a Dunaferr a dobogóért harcolhasson a bajnokságban, ehhez természetesen elengedhetetlen a rengeteg munka, ami – ahogy fogalmazott – az első edzéstől az utolsó mérkőzésig, minden meccsen az utolsó másodpercig tart. Hangsúlyozta, fontos, hogy kiszolgálják a közönséget, és látványos, gyors játékkal örvendeztessék meg az értük szurkolókat.

A Rába ETO-tól érkezett vissza Dunaújvárosba Klacsák Bence (pirosban)
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A riválisokról a szakvezető elmondta, a Ferencváros, a Bőny és az ETO nem lesz ott a mezőnyben, emiatt kiegyensúlyozottabb bajnokságra számít. Kiemelte: több csapat is külföldi játékosokkal erősítette meg keretét, hogy eséllyel szállhasson harcba a bajnoki címért, így nagy rivális lesz a Szombathely és a Berettyóújfalu, de mellettük a Veszprém együttesével is komolyan kell számolni – tudtuk meg a dunaujvarosifutsal.hu-ról. A DUE Dunaferr Dutrade FC csapata augusztus elején kezdte meg a közös felkészülést. Az újvárosiak első edzőmérkőzésüket is lejátszották a Kecskemét otthonában és 7-2-re legyőzték a hírös város alakulatát.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.