EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb

Rekordot döntött Munkácsy az Ermitázsban

A világ egyik leglátogatottabb magyar vonatkozású kulturális rendezvénye lett a szentpétervári Ermitázs Múzeumban rendezett Munkácsy-kiállítás. Bő három hónap alatt ugyanis egymillióan látták a magyar festőóriás 65 műalkotásából rendezett tárlatot.

Minden idők legsikeresebb Munkácsy-kiállítása lett az Oroszország legrangosabb múzeumában április 23. és július 29. között megrendezett tárlat. A jegyeladási adatokból kikövetkeztetett egymilliós látogatószám jelentős mértékben hozzájárul Munkácsy Mihály külföldi újrafelfedezéséhez.


– Eddig hat alkalommal – Munkácson, Csíkszeredában, Bécsben, Pekingben, Sanghajban és Moszkvában – rendeztünk a magyar festőóriás műveiből tárlatot, ami ugyan hatalmas siker volt, de 300 ezer látogatónál mindig megakadtunk. Most végre sikerült elérni az egymillió fős álomhatárt. Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság mellett ebben az időszakban rendezték meg a Nemzetközi Gazdasági Fórumot Szentpéterváron, és a fehér éjszakák miatt is rengeteg látogató érkezett. Szabadidős program keretében így nemzetközi politikai vezetők, diplomaták, valamint több ezer prominens üzletember is felkereste a múzeumot – emelte ki Pákh Imre műgyűjtő.

Az Ermitázs legrangosabb helyszínén, a Miklós-teremben bemutatkozott anyagból Munkácsy Mihály korai népi életképfestészetét, a párizsi szalonképek világát és tájképfestészetét is megismerhették az érdeklődők. A kiállított festmények a Magyar Nemzeti Galériából és Pákh Imre magánygyűjteményéből érkeztek a városba. A példátlan sikernek köszönhetően a tervek szerint Munkácsy képei Párizsban és New Yorkban is láthatók lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.