EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Renátáé lesz a Meseautó

Ahogyan Kokoró, a kis krokodil kalandjai után visszakívánkozott a családjához, úgy a színházunkban őt játszó Kónya Merlin Renáta is Szerbiában élő szüleihez tért haza kipihenni a nehéz évad fáradalmait, friss diplomával, remek szerepekkel és szerződéssel a „poggyászában”.

A városunk, Magyarkanizsa mellett a családomnak van egy kis „oázisa”, tanyája, ahol mindig nagyon szívesen időzünk Van itt munka is bőven, hiszen turizmussal foglalkoznak a szüleim – nyilatkozta a Lokál Extrának a Móricz Zsigmond Színház társulatának új tagja. – Izgalmasak voltak számomra az eltelt hónapok, hiszen utolsó éves voltam a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán, közben Nyíregyházán is játszottam a Diótörő hercegben, a Chicagóban és a Maszmók Afrikában című darabban. Kiváló kollégákkal ismerkedtem itt meg, s amikor megtudtam, hogy az igazgatóság szerződtet, hallatlanul boldog voltam. Az évad végén kezdtük próbálni a Meseautót, amit augusztus 18-án és 19-én mutatunk be a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, majd szeptembertől a nagyszínházban is. Igazi lubickolás számomra, hogy ismét egy zenés darabban lépek fel, ráadásul főszerepet kaptam!


Kónya Merlin Renáta
(Fotó: Beregszászi János)

Mint elmondta, nagyon jó, hogy váltott szereposztásban játsszák Kovács Verát Kováts Verával, így hol egyikük, hol másikuk nézte „kívülről” a próbákat, ami nagyon tanulságos volt. Az 1930-as években játszódó darab csodás ruháit Kovács Yvette Alida tervezte. Élvezetet nyújt Renáta számára beléjük bújni, azonosulni az általuk megjelenített világgal. Az egyetem előtt elvégezte a Pesti Magyar Színi Akadémiát is, ahol megismerte a darab rendezőjét, Szente Vajkot, aki sajnos számukra nem tartott kurzust. Mint elmondta, Vajk végtelenül pontos; a lámpák működésétől a hangosításig mindennel tökéletesen tisztában van. Ha kérdéseik merülnek fel, hogy mit miért kell úgy csinálni, szívesen és precízen elmagyarázza. Túri Lajos Péter koreográfussal is remek volt együtt dolgozni. Renáta már lépett fel korábban Gyulán, Kapolcson vagy az Ördögkatlanban szabadtéri színpadon, csöppet sem tart a nem mindennapi helyszíntől.

Öt előadásban játszom a következő évadban – folytatta a színésznő. – A Meseautó után Zsótér Sándor rendezésében mutatjuk be a Gyilkosság meghirdetve című Agatha Christie-krimit. Ezt egy mesedarab, A kék bolygó próbái követik, de szerepet kaptam a Bob herceg című operettben is, amit Göttinger Pál rendező visz színre. Nagy örömömre nyertem a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán, így ennek és a Móricz Zsigmond Színház támogatásának köszönhetően bemutathatok novemberben egy monodrámát, amit Oláh-Horváth Sára író-rendezővel közösen hozunk létre.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.