2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Rendhagyó kupolakoncert az Erzsébet Fürdőben

Tavaly novemberben írtunk az Anima Group Kupolakoncertjeivel kapcsolatban. Most, augusztus 22-én folytatódik a sorozat az Erzsébet Fürdőben, de ezúttal rendhagyó esemény lesz. Soós Gábor zenekarvezetővel beszélgettünk, aki új formációjával mutatkozik be.
– Ez lesz ennek a formációnak az első koncertje. Schultz Gellért énekel, az öcsém, Soós Tibor dobol, én gitárosként vagyok jelen. A trió megalakulása az Anima Kupolakoncertjeihez köthető, mivel két alkalommal fellépett velünk Gellért, akkor is három-három számban működött közre, és ebből az egyiket direkt trióformátumra hangszereltem. Ez annyira megtetszett nekünk, hogy úgy döntöttünk, a nyári időszakban elkezdünk egy közös műsort próbálni. Később csatlakozik hozzánk egy basszusgitáros is, de ezen a koncerten ő még nem lesz velünk. A műsorunk nagyon sokszínű: U2, Ed Sheeran, Elvis, Sinatra, Amy Winehouse. Érdekesség, hogy nem csak férfiak által énekelt dalok szerepelnek a repertoárban. Az akusztikus gitár fog dominálni, erősítőn keresztül megszólaltatva, meg némi effektezés is előfordulhat. Szeretnénk további fellépéseket is szervezni, hosszabb távra tervezünk, később saját számokkal is meg akarunk jelenni – mondta a Lokál Extrának Soós Gábor.

Bemutatkozik a Jam Fix – fotó: Lokál

Gábor ebben a felállásban nem játszik az alaphangszerén, de ettől függetlenül az Anima Group tovább működik és koncertezik, ahol ő hegedűsként szerepel, és szeptembertől folytatódik a Kupolakoncert-sorozatuk is új műsorral. Hogy teljes legyen a kör, a nemrégiben megjelent második szólólemezéről is beszélgettünk vele.


– Egy évvel az első lemezem után jött ki immár Gabreal Sounds néven a Perpetual Adventure című album. Ezek az anyagok teljesen más arcomat mutatják, itt az elektronikus és a világzenét is érintő szintetizátoros zenéim kerülnek terítékre, néhány szerzeményt utóbb kicsit poposabb, táncosabb elemekkel is fűszereztem. Ez alkalommal színezésként, jelzésértékkel, hegedű is megszólal. Saját kiadású albumokról van szó, és a terveim között szerepel, hogy ezeket is be tudjam mutatni a koncerteken. Egyedül adnám elő a szerzeményeimet ezekről a lemezekről. Tavaly már majdnem összejött az első album bemutatója, most, a második megjelenése után megint készülök, remélem, idén ősszel sikerülni is fog – tette hozzá a zeneszerző-hegedűs-gitáros.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.