2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Rendhagyó kupolakoncert az Erzsébet Fürdőben

Tavaly novemberben írtunk az Anima Group Kupolakoncertjeivel kapcsolatban. Most, augusztus 22-én folytatódik a sorozat az Erzsébet Fürdőben, de ezúttal rendhagyó esemény lesz. Soós Gábor zenekarvezetővel beszélgettünk, aki új formációjával mutatkozik be.
– Ez lesz ennek a formációnak az első koncertje. Schultz Gellért énekel, az öcsém, Soós Tibor dobol, én gitárosként vagyok jelen. A trió megalakulása az Anima Kupolakoncertjeihez köthető, mivel két alkalommal fellépett velünk Gellért, akkor is három-három számban működött közre, és ebből az egyiket direkt trióformátumra hangszereltem. Ez annyira megtetszett nekünk, hogy úgy döntöttünk, a nyári időszakban elkezdünk egy közös műsort próbálni. Később csatlakozik hozzánk egy basszusgitáros is, de ezen a koncerten ő még nem lesz velünk. A műsorunk nagyon sokszínű: U2, Ed Sheeran, Elvis, Sinatra, Amy Winehouse. Érdekesség, hogy nem csak férfiak által énekelt dalok szerepelnek a repertoárban. Az akusztikus gitár fog dominálni, erősítőn keresztül megszólaltatva, meg némi effektezés is előfordulhat. Szeretnénk további fellépéseket is szervezni, hosszabb távra tervezünk, később saját számokkal is meg akarunk jelenni – mondta a Lokál Extrának Soós Gábor.

Bemutatkozik a Jam Fix – fotó: Lokál

Gábor ebben a felállásban nem játszik az alaphangszerén, de ettől függetlenül az Anima Group tovább működik és koncertezik, ahol ő hegedűsként szerepel, és szeptembertől folytatódik a Kupolakoncert-sorozatuk is új műsorral. Hogy teljes legyen a kör, a nemrégiben megjelent második szólólemezéről is beszélgettünk vele.


– Egy évvel az első lemezem után jött ki immár Gabreal Sounds néven a Perpetual Adventure című album. Ezek az anyagok teljesen más arcomat mutatják, itt az elektronikus és a világzenét is érintő szintetizátoros zenéim kerülnek terítékre, néhány szerzeményt utóbb kicsit poposabb, táncosabb elemekkel is fűszereztem. Ez alkalommal színezésként, jelzésértékkel, hegedű is megszólal. Saját kiadású albumokról van szó, és a terveim között szerepel, hogy ezeket is be tudjam mutatni a koncerteken. Egyedül adnám elő a szerzeményeimet ezekről a lemezekről. Tavaly már majdnem összejött az első album bemutatója, most, a második megjelenése után megint készülök, remélem, idén ősszel sikerülni is fog – tette hozzá a zeneszerző-hegedűs-gitáros.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.