EUR: 317,73 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Reneszánszát éli a kisvasút

Valószínűleg kevés olyan ember él Egerben, aki gyermekként a szüleivel vagy felnőttként a gyerekeivel ne utazott volna a mesébe illő felsőtárkányi kisvasúton. Az egriek számára oly kedves keskeny nyomtávú kisvasút az elmúlt években magától értetődő természetességgel áll a kirándulók rendelkezésére, sőt menetrendje még a Volán buszjárataival is össze van hangolva.

A teljes nevén Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút sorsa azonban nem mindig volt olyan jó kezekben, mint a társadalmi felelősségvállalás minden területén aktív Eger Erdő Zrt.-nél. Története 1915-ben kezdődött, és mint jó néhány más mesés szépségű kisvasutat, ezt is az áruszállítási igények hívták életre. A kisvasút sorsának mélypontja 1985. nyár végén volt, amikor teljes üzemszünetet rendeltek el. Ekkor még különleges gondolatnak számított, ami ma már tény, hogy óriási turisztikai potenciál rejlik az ilyen és ehhez hasonló kisvasutakban. Szerencsére az Eger Erdő Zrt. jó gazdának bizonyult, ma reneszánszát éli a kisvasút, ősz végéig nagyszerű élményt nyújt azoknak, akik rászánnak egy lassú, de romantikus vasutas természetjárásra néhány órát a szabadidejükből.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.