EUR: 333,69 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Budapest XIV.kerület

Rengetegbe kerül az albérlet Zuglóban

Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki albérletet keres Zuglóban. Hegyi Zsolt, a Lokál Extrának nyilatkozó ingatlanközvetítő szerint ennek több oka is van, ám a kerület mindig is kiemelt terület volt az albérleteket keresők körében. És persze jönnek az új egyetemisták, főiskolások is. Ma a kerületben egyszobás lakást 100 ezer forint alatt lehetetlen bérelni.

Rengeteg terhet ró az albérletek ára a lakáskeresőkre

Zuglóban rengeteg kiadó lakást lehet találni, de ez egyáltalán nem olcsó mulatság. A kerület mindig is frekventált hely volt a lakásvásárlók és az albérletet keresők körében, hiszen elég jó a közlekedés és a kerület nagy része kertváros.
– A választék bőséges az egyszobás lakástól egészen a kertes házig. Persze, az árak között is óriási különbség van. Az egyszobás lakások ára átlagosan 110–120 ezer forint körül van  – mondta a Lokál Extrának Hegyi Zsolt, aki hozzátette, a városközponthoz közel lévő panelházakban a másfél-kétszobás lakásokért 140–150 ezer forintot kell fizetni, az ennél nagyobbak ára eléri a 200 ezer forintot havonta. – Akkor sem csökkennek az árak, ha eltávolodunk a központtól, hiszen az már kertvárosi rész, így a tulajdonosok ott éppen a zöldövezeti extrák miatt nyomták meg az árakat. Pluszköltséget jelent, ha valakinek autója van, legalábbis a belső részen, hiszen ott nagyon sok helyen fizetni kell a parkolásért. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a lakások nem, vagy csak alig vannak berendezve, igaz, a mindennapi élethez szükséges háztartási gépek azért mindenhol benne vannak az árban.


Panellaklást sem olcsó bérelni Zuglóban (MTI Fotó: Beliczay László)

Hegyi Zsolt hozzátette, nagy segítség lehet az egyetemistáknak, ha többen költöznek egy nagyobb lakásba, hiszen így a költségek többfelé oszlanak, és még mindig alacsonyabbak, mint ha valaki egyedül venne ki egy garzont.
– A kerületben lehet bérelni családi házat is, de az már megint egy magasabb árkategória. Egy 80–100 négyzetméteres házért alsó hangon simán elkérnek 250–300 ezer forintot havonta, de ennél drágábbak is vannak. Mindent egybevetve és az átlagosan kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót is számolva 500 ezer forintnak kell a pénztárcában lenni ahhoz, hogy valaki ma Zuglóban kiadó lakást találjon. És azt ajánlom, aki rálelt egy megfelelő és megfizethető lakásra, azonnal vegye ki, mert lehet, hogy egy órával később erre már nem lesz lehetősége.

Kapcsolódó Cikkek