2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Külföld

Részlegesen felfüggesztették egy doppinglabor működését

Korlátozta a stockholmi doppinglaboratórium működését a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), mivel kivetnivalót talált a tevékenységében.

A hivatalos indoklás szerint a labor jelenlegi munkája nem felel meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, ezért átmenetileg nem végezhet analízist, az elemzésre levett sportolói mintákat más akkreditált laboratóriumban vizsgáltatja meg a WADA.

Az ügynökség közleménye szerint a stockholmi tudományos központ akkor kaphatja meg újból teljes értékű státusát, ha a legfejlettebb vizsgálati módszereket a WADA magas minőségi szempontjainak tökéletesen megfelelően alkalmazza.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

    Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

    Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

  • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

    Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

    Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.