EUR: 323,20 Ft
CHF: 286,39 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Baja III.kerület

Reviczky Imre a világ igaza

Az emlékkő a Reviczky ezredes utca 2. szám alatt található (Fotó: obuda.hu)

Bús Balás polgármester és az emlékezők (Fotó: obuda.hu)


A humánum napja alkalmából emlékkövet állított Óbuda-Békásmegyer önkormányzata Reviczky Imre ezredes tiszteletére Óbudán, a róla elnevezett közterületen.

Bús Balázs polgármester az avatási ünnepségen elmondta: Reviczky Imre ezredes, posztumusz vezérőrnagy a Magyar Királyi Honvédség tisztjeként példátlan bátorsággal és emberséggel több ezer deportálásra és munkaszolgálatra hurcolt foglyot mentett meg a haláltól. Reviczky Imrét önzetlen, emberbaráti cselekedeteiért a „világ igazának” választották.

– Reviczky Imre előttünk álló példája azt igazolja, hogy az egyetemes természettörvények – amelyek Aquinói Szent Tamás szerint a legfőbb jó felé hajlítják az embert – követése olyan morális kérdésekben is eligazítást jelentenek, amelyek nem mindig tükröződnek az adott társadalmi normák rendszerében, a fennálló hatalom által közvetített értékekben. Az itt álló emlékkő és a rávésett név a tevőleges hazaszeretet hírnöke. Nehéz és erős alapja annak a félelmektől megszabadított, tisztességes és méltányos Magyarországnak, amelyet jó szívvel adhatunk tovább gyermekeinknek, unokáinknak – mondta a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.