EUR: 327,82 Ft
CHF: 300,66 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Ronaldo BL-t akar nyerni a Juvéval

BL-t akar nyerni a Juventusszal, szeretné, ha fia is focista lenne, és apaként tekint korábbi manchesteri trénerére, Sir Alex Fergusonra – többek között ezeket is elárulta a nemrég rekordáron a Real Madridtól a Juventusba igazolt portugál zseni, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo szerint sorsszerű volt, hogy nyáron a Real Madridot elhagyva az olasz bajnok Juventus labdarúgója lett.


– Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a csapatban fogok játszani, de mégis így lett. Könnyű volt meghozni a döntést, mert bár amit Madridban elértem, az szenzációs, de ott mindent megnyertem. Most már a Juventusra koncentrálok, magam mögött hagytam a spanyolországi éveket – mondta Ronaldo, aki kilenc idényt húzott le a Real Madridban, és nyáron 112 millió euróért (36,2 milliárd forint) szerződött Torinóba.

Elmondása szerint új csapatával is az a célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.


– Mindannyian ezért fogunk dolgozni, erre fókuszálunk, de nem leszünk a megszállottjai. Lépésről lépésre fogunk haladni a célunk felé, és majd meglátjuk, hogy idén, jövőre vagy azután nyerjük meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Nagyon boldog vagyok, mert erős csapatban játszom. Szeretem, ahogy edzünk, szeretem a klubnál a mentalitást, minden nagyon profi. Történelmet akarok írni a csapattal – fogalmazott.

Credit line: Profimedia, Splash

Ha Ronaldónak 1996 után ismét sikerül BL-trófeát vinni Torinóba, akkor a holland Clarence Seedorffal emlegethetjük egy lapon, hiszen egyelőre csak neki sikerült három csapattal is összehozni ezt. (Ronaldo korábban a Manchester Uniteddal is nyert.)

A 33 éves támadó azt is elárulta a DAZN-nak, hogy szeretné, ha legnagyobb fia, Cristiano Ronaldo Jr. is futballista lenne.

– Olyan, mint én voltam gyerekként. Gyűlöl veszíteni, hatalmas versenyszellem dolgozik benne. Erős, technikás, jól lő, igyekszem tanítani, de neki kell majd eldöntenie, mi szeretne lenni. Még nagyon fiatal, és nem is akarok semmit ráerőszakolni, de természetesen egy álmom válna valóra, ha belőle is sikeres futballista lenne – fogalmazott. Elmondása szerint az apaság minden pillanatát élvezi, a legtöbbet Sir Alex Fergusonnak köszönheti, akire apaként tekint.

Az interjúból az is kiderül, hogy szereti a finom parfümöket és a szép ruhákat, szabadidejében rengeteget asztaliteniszezik, és a futball mellett sok ketrecharcot, teniszt és kosárlabdát néz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

 • Figyelmeztető lövések a BL-en!

  Figyelmeztető lövések a BL-en!

  A svájci rendőrség közbelépésére volt szükség a szerb futballhuligánokkal szemben a Young Boys és a Crvena zvezda szerdai Bajnokok Ligája-selejtezője előtt és után is.

 • Főtáblával vigasztalódhat a Fradi

  Főtáblával vigasztalódhat a Fradi

  Idegenben teheti meg az első lépést az Európa-liga főtáblája felé a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a litván Sudova ellen lép pályára ma este.