EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Ronaldo BL-t akar nyerni a Juvéval

BL-t akar nyerni a Juventusszal, szeretné, ha fia is focista lenne, és apaként tekint korábbi manchesteri trénerére, Sir Alex Fergusonra – többek között ezeket is elárulta a nemrég rekordáron a Real Madridtól a Juventusba igazolt portugál zseni, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo szerint sorsszerű volt, hogy nyáron a Real Madridot elhagyva az olasz bajnok Juventus labdarúgója lett.


– Soha nem gondoltam volna, hogy ebben a csapatban fogok játszani, de mégis így lett. Könnyű volt meghozni a döntést, mert bár amit Madridban elértem, az szenzációs, de ott mindent megnyertem. Most már a Juventusra koncentrálok, magam mögött hagytam a spanyolországi éveket – mondta Ronaldo, aki kilenc idényt húzott le a Real Madridban, és nyáron 112 millió euróért (36,2 milliárd forint) szerződött Torinóba.

Elmondása szerint új csapatával is az a célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.


– Mindannyian ezért fogunk dolgozni, erre fókuszálunk, de nem leszünk a megszállottjai. Lépésről lépésre fogunk haladni a célunk felé, és majd meglátjuk, hogy idén, jövőre vagy azután nyerjük meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Nagyon boldog vagyok, mert erős csapatban játszom. Szeretem, ahogy edzünk, szeretem a klubnál a mentalitást, minden nagyon profi. Történelmet akarok írni a csapattal – fogalmazott.

Credit line: Profimedia, Splash

Ha Ronaldónak 1996 után ismét sikerül BL-trófeát vinni Torinóba, akkor a holland Clarence Seedorffal emlegethetjük egy lapon, hiszen egyelőre csak neki sikerült három csapattal is összehozni ezt. (Ronaldo korábban a Manchester Uniteddal is nyert.)

A 33 éves támadó azt is elárulta a DAZN-nak, hogy szeretné, ha legnagyobb fia, Cristiano Ronaldo Jr. is futballista lenne.

– Olyan, mint én voltam gyerekként. Gyűlöl veszíteni, hatalmas versenyszellem dolgozik benne. Erős, technikás, jól lő, igyekszem tanítani, de neki kell majd eldöntenie, mi szeretne lenni. Még nagyon fiatal, és nem is akarok semmit ráerőszakolni, de természetesen egy álmom válna valóra, ha belőle is sikeres futballista lenne – fogalmazott. Elmondása szerint az apaság minden pillanatát élvezi, a legtöbbet Sir Alex Fergusonnak köszönheti, akire apaként tekint.

Az interjúból az is kiderül, hogy szereti a finom parfümöket és a szép ruhákat, szabadidejében rengeteget asztaliteniszezik, és a futball mellett sok ketrecharcot, teniszt és kosárlabdát néz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.