2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Szeged

Rossz ízű csapvízre panaszkodnak Újszegeden

Ihatatlan, dögszagú vízre panaszkodik a Főfasoron lakó olvasónk – a probléma szerinte másfél-két éve kezdődött. A vízmű szerint az újszegedi víz minősége minden kritériumnak megfelel, azonban vannak olyan tényezők, amelyek rontják az élvezeti értékét.

– A víz ihatatlan, dögszagú, tusolásra is alig alkalmas – kezdi levelét olvasónk, aki nem járult hozzá, hogy a nevét közöljük. Öt éve lakik Újszegeden. – A vízmű érdemben nem válaszol a problémára, és nem javítja a szolgáltatást. Szeretnénk tudni a probléma valós okát, és ha visszaállítanák a korábbi minőséget – fogalmazott.


A szolgáltató szerint az új víztisztító beindításával tisztulási folyamat indult meg, ez okozza a panaszolt tüneteket
A meleg víz szaga kifejezetten elviselhetetlen

Az újszegedi csapvíz minőségére évek óta sokan panaszkodnak.

– Egy kortyot is képtelen vagyok meginni belőle. A meleg víz szaga elviselhetetlen! – panaszkodott Borsos Mária, aki az Odessza lakótelepen él. – Tavasszal volt egy pár hét, amikor teljesen iható minőségű volt a víz. Akkor éppen kint is volt a Tisza. Lehet, hogy azt ittuk – jegyezte meg viccelődve a nyugdíjas.


A Szegedi Vízmű Zrt. tavaly március óta öt telepen üzemelteti az új ivóvíztisztító technológiáját.

– A rendszer beindításával megváltozott a szolgáltatott ivóvíz minősége, összetétele, ami a természetes lerakódások feloldásával fokozott tisztulási folyamatot indított el a közel 700 km-es ivóvízhálózatban. Ennek a tisztulási folyamatnak különböző fokozatai vannak, és ilyen hosszú hálózat esetén sajnos hosszú időt vesz igénybe – közölte a szolgáltató.

Válaszukban arra is kitértek, hogy jelentősen csökkent a panaszok száma az azóta eltelt időszakban. – Míg tavaly augusztusban 110 panaszbejelentést kaptunk, addig idén júliusban ez a szám már csak 42 volt. A problémák pedig jellemzően lokálisan, kisebb körzetekben, egy-egy utcában fordulnak elő – írták. A minőség ingadozását szerintük olyan üzemeltetési problémák okozhatják, mint például csőtörés vagy egy-egy ivóvíz-előállító üzem időszakos kivétele a termelésből.

– A Szegedi Vízmű Zrt. a rendelkezésére álló műszaki lehetőségeket kihasználva folyamatos fejlesztésekkel, szakértők bevonásával igyekszik mindent megtenni az ivóvíz minőségének, élvezeti értékének javítása érdekében. A hibabejelentések alapján továbbra is azonnal intézkedünk, például a vízbekötések, illetve a hálózat tisztításával, ivóvízminőség-vizsgálattal, szűrőtisztítással, fertőtlenítéssel – válaszolta a vízmű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.