EUR: 322,96 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Sajnos folyamatosan számítani kell terrorcselekmények elkövetésére

Az európai hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére, hogy időben megakadályozhassák őket – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő hangsúlyozta, a hatóságok felkészültségének köszönhetően egy éve, a tavaly augusztus 25-én Londonban és Brüsszelben történtek óta nem történt nagyobb merénylet Európában.


Egy éve a brit fővárosban egy férfi a Buckingham-palotánál könnyebben megsebesített három rendőrt, akikre kardot akart rántani. Brüsszelben ugyanaznap egy feltehetően dzsihadista férfi késsel katonákra támadt, akik válaszul rálőttek. Az elkövető belehalt a sebeibe.

Gyarmati István megjegyezte, hogy kisebb, akár késsel vagy valamilyen járművel elkövetett támadások bármikor előfordulhatnak, hiszen az ilyen egyedileg eltervezett és megvalósított merényleteket nehéz megakadályozni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

  Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

  A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

 • Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Bár még el sem kezdődött a kampány a jövő tavaszi Európai Parlamenti választásokra, az ellenzék hozza a formáját és kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

 • Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Átverhette a Botka László vezette szocialista öönkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét, permentesnek feltűntetve a később eldózarolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak.