EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Extra

Sári miatt harcolt a végsőkig Székhelyi József

Székhelyi József minden erejével azon volt, hogy meggyógyuljon, a gyilkos kór mégis legyőzte őt. A 71 éves színész legfőképpen hétéves kislánya, Sári miatt harcolt, aki nem tudott édesapja betegségéről.

Székhelyi József (Fotó: Máté Krisztián)

„Nem vagyok jól, kicsit sem, már alig vannak jó napok, de előreláthatólag a jövő héten ismét megműtenek. Nehéz az élet, nem egyszerű, egyre nehezebb erről beszélni is. A jövő héten talán már megint többet tudok” – nyilatkozta a múlt héten Székhelyi József a Lokálnak, akinek szervezete szerdán végleg feladta a harcot a rákkal szemben. A 71 éves színésznél tavaly diagnosztizáltak tüdőrákot, az elmúlt hónapokban pedig áttétek is keletkeztek a szervezetében. Mindezek ellenére ő hitt és bízott a gyógyulásban.


„Biztos vagyok benne, hogy az a módszer, amelyet a főorvos asszony kitalált, sikeres. Minden hitem abban van – ahogy szoktam mondani –, hogy éljen az élet, dögöljön meg a rák” – nyilatkozta korábban Székhelyi, aki végzetes betegsége ellenére az utolsó pillanatig harcolt az életéért. Kemoterápiára járt, műtéteknek vetette alá magát, mindeközben haláláig a színpadon játszott.

„Most már nem tudok olyan pozitív lenni, félek is, talán most először igazán félek. Bár vannak rosszabb pillanatok, de bízom az orvosokban” – mondta legutóbbi műtétje után lapunknak a Jászai Mari-díjas színész, aki leginkább legkisebb gyermeke, a hétéves Sári miatt harcolt a rákkal. „Sári mindenkinél több erőt tud adni nekem a szeretetével. (…) Ő rendkívül okos kislány. Nem beszéltünk arról, hogy beteg vagyok, de tudja, hogy baj van, hiszen látja, és jobbulásról szóló kis leveleket, üzeneteket hagy nekem. Ennél többet egyelőre, azt gondolom, nem kell tudnia” – tette hozzá Székhelyi, akit vasárnap délután 14 órakor helyeznek örök nyugalomra a Kozma utcai izraelita temetőben.


Fotó: Fem3

 

Kapcsolódó Cikkek