2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Pécs

Segítőket várnak Orfűre egy egyedülálló napra!

Egyedülálló rendezvényre várnak önkénteseket a szervezők. Az Akadálymentes Turizmus Napján akár a mozgásukban korlátozottak is motorcsónakozhatnak és látássérültek is vezethetnek autót. 

Szeptember második szombatján tartják azt a napot Orfűn, ami példa nélküli az egész országban. Az egész napos rendezvény célja nem más, mint hogy a fogyatékkal élők is betekinthessenek Orfű turisztikai kínálatába és kipróbálhassák azokat a szabadidős és sporttevékenységeket, melyek számukra eddig nem voltak elérhetők.


Fotó:www.facebook.com

Akadálymentes kerékpárokra, motorokra és is fel lehet majd ülni, motorcsónakba lehet szállni, továbbá a látássérülteknek alkalmuk nyílik autót is vezetni.

Az egyedülálló esemény idén is színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Az Akadálymentes Turizmus Napját tavaly rendezték meg először, és már akkor is az ország több pontjából érkeztek résztvevők.

Aki önkénteskedne ezen a rendezvényen, az [email protected]-on jelentkezhet. A részvételt egy rövid érzékenyítő tréninggel és a feladatok pontos átbeszélésével segítik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.