EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Pécs

Segítőket várnak Orfűre egy egyedülálló napra!

Egyedülálló rendezvényre várnak önkénteseket a szervezők. Az Akadálymentes Turizmus Napján akár a mozgásukban korlátozottak is motorcsónakozhatnak és látássérültek is vezethetnek autót. 

Szeptember második szombatján tartják azt a napot Orfűn, ami példa nélküli az egész országban. Az egész napos rendezvény célja nem más, mint hogy a fogyatékkal élők is betekinthessenek Orfű turisztikai kínálatába és kipróbálhassák azokat a szabadidős és sporttevékenységeket, melyek számukra eddig nem voltak elérhetők.


Fotó:www.facebook.com

Akadálymentes kerékpárokra, motorokra és is fel lehet majd ülni, motorcsónakba lehet szállni, továbbá a látássérülteknek alkalmuk nyílik autót is vezetni.

Az egyedülálló esemény idén is színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Az Akadálymentes Turizmus Napját tavaly rendezték meg először, és már akkor is az ország több pontjából érkeztek résztvevők.

Aki önkénteskedne ezen a rendezvényen, az [email protected]-on jelentkezhet. A részvételt egy rövid érzékenyítő tréninggel és a feladatok pontos átbeszélésével segítik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.