2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Pécs

Segítőket várnak Orfűre egy egyedülálló napra!

Egyedülálló rendezvényre várnak önkénteseket a szervezők. Az Akadálymentes Turizmus Napján akár a mozgásukban korlátozottak is motorcsónakozhatnak és látássérültek is vezethetnek autót. 

Szeptember második szombatján tartják azt a napot Orfűn, ami példa nélküli az egész országban. Az egész napos rendezvény célja nem más, mint hogy a fogyatékkal élők is betekinthessenek Orfű turisztikai kínálatába és kipróbálhassák azokat a szabadidős és sporttevékenységeket, melyek számukra eddig nem voltak elérhetők.


Fotó:www.facebook.com

Akadálymentes kerékpárokra, motorokra és is fel lehet majd ülni, motorcsónakba lehet szállni, továbbá a látássérülteknek alkalmuk nyílik autót is vezetni.

Az egyedülálló esemény idén is színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Az Akadálymentes Turizmus Napját tavaly rendezték meg először, és már akkor is az ország több pontjából érkeztek résztvevők.

Aki önkénteskedne ezen a rendezvényen, az [email protected]-on jelentkezhet. A részvételt egy rövid érzékenyítő tréninggel és a feladatok pontos átbeszélésével segítik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.