EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XVIII.kerület

Segítség a tűzvész károsultjainak

Öt vízsugárral oltották a lángokat a tűzoltók augusztus 5-én este – írta a katasztrófavédelem honlapján. Az esetről Ughy Attila polgármester is megosztott egy bejegyzést a közösségi oldalán, ahol felajánlotta az érintett családnak az önkormányzat segítségét.

Száz négyzetméteres lakóház gyulladt ki (Fotó: Dudás Tamás tű.zls.)

− Kigyulladt egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű lakóház Budapest XVIII. kerületében, a Kisfaludy utcában. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották a lángokat – közölte a katasztrófavédelem. A tüzet először körbehatárolták a 200 négyzetméteres házban, majd 21 óra 57 perckor sikeresen eloltották. Később kiderült, hogy berendezési tárgyak kaptak lángra − tette hozzá az önkormányzat honlapja.


Öt vízsugárral oltották a tüzet (Fotó: Dudás Tamás tű.zls.)

− Tegnap este a Kisfaludy utcában eddig tisztázatlan okból tűz keletkezett egy 200 négyzetméteres családi ház 100 négyzetméteres lakóterében, aminek következtében a ház tetőszerkezete és a lakórész teljesen leégett, megsemmisült. A házban a tűzeset idején egy férfi tartózkodott, aki az ablakon keresztül szerencsére idejében ki tudott menekülni. A tűzesetben a szülőkön kívül három gyermekkorú, illetve egy fiatal anyuka a csecsemőjével érintett. Az önkormányzat már az éjszaka folyamán biztosította a család azonnali elhelyezését, és a rendelkezésre álló eszközökkel további segítséget nyújt – írta Ughy Attila polgármester Facebook-oldalán.

Azonnal elhelyezték a családot (Fotó: Dudás Tamás tű.zls.)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.