EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Selyemmajmok születettek a Miskolci Állatkertben

Fehérpamacsos selyemmajmok születtek július közepén a Miskolci Állatkertben. A két kis cukiság apjuk hátára kapaszkodva ismerkedik a külvilággal.

Új cukiságok a Miskolci Állatkertben

A trópusi ház egyik külső kifutójában élő selyemmajompárnak, a 10 év körüli hímnek, Téblábnak és fiatalabb párjának, Taminak megszülettek első utódai. Tami, bár most először lett anya, nagyon gondosan foglalkozik két kicsinyével.


A dél-amerikai selyemmajmok a természetben 2–15 fős csapatokban élnek. Az amúgy is kis termetű (max. 350 grammos) felnőtteknek egészen apró utódai születnek. A kicsik felnevelésében az idősebb testvérek is részt vehetnek. Az anyaállatra csak a szoptatás idejére csimpaszkodnak fel a kicsik, máskor mindig egy hím – nálunk az apaállat – hordozza hátán a kölyköket, akik még alvás közben is erősen kapaszkodnak a szülő szőrzetébe.

A kölykök kicsit előrébb vannak a szakirodalom szerinti fejlődésben, ugyanis gondozóink a napokban már a faágakon önállóan mászva is látták mindkettőt. Lassan elkezdik felfedezni környezetüket, rövidebb-hosszabb időre elkalandozva szüleik menedékéből.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.