EUR: 323,51 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Miskolc

Selyemmajmok születettek a Miskolci Állatkertben

Fehérpamacsos selyemmajmok születtek július közepén a Miskolci Állatkertben. A két kis cukiság apjuk hátára kapaszkodva ismerkedik a külvilággal.

Új cukiságok a Miskolci Állatkertben

A trópusi ház egyik külső kifutójában élő selyemmajompárnak, a 10 év körüli hímnek, Téblábnak és fiatalabb párjának, Taminak megszülettek első utódai. Tami, bár most először lett anya, nagyon gondosan foglalkozik két kicsinyével.


A dél-amerikai selyemmajmok a természetben 2–15 fős csapatokban élnek. Az amúgy is kis termetű (max. 350 grammos) felnőtteknek egészen apró utódai születnek. A kicsik felnevelésében az idősebb testvérek is részt vehetnek. Az anyaállatra csak a szoptatás idejére csimpaszkodnak fel a kicsik, máskor mindig egy hím – nálunk az apaállat – hordozza hátán a kölyköket, akik még alvás közben is erősen kapaszkodnak a szülő szőrzetébe.

A kölykök kicsit előrébb vannak a szakirodalom szerinti fejlődésben, ugyanis gondozóink a napokban már a faágakon önállóan mászva is látták mindkettőt. Lassan elkezdik felfedezni környezetüket, rövidebb-hosszabb időre elkalandozva szüleik menedékéből.

Kapcsolódó Cikkek