EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Székesfehérvár

Siker a Bajnokok Ligájában, félsiker a bajnokikon

Ezen a sportoldalon az akkor és a most jegyében megidézzük a múltat, belekukucskálunk a jövőbe. Tehát mi volt legutóbb, mi lesz most, milyen esélyekkel várhatják csapataink az újabb csatákat?

Akrobatikus jeleneteket is láthattak a nézők a mérkőzésen… Fotó: molvidi.hu

Misidjan (93-as) néhány másodperc eltéréssel sárga és piros lapot kapott, nehéz helyzetbe hozva csapatát Fotó: molvidi.hu

Kivonultak a csapatok, rövidesen kezdődhet a játék. Juhász Roland (elöl) vezette ki a csapatát Fotó: molvidi.hu

Gólöröm fehérvári módra. Egy, csak egy legény, Hadzic volt eredményes a 180 perc alatt, de ez elég volt a továbbjutáshoz Fotó: Molvidi.hu

A Paks elleni bajnoki mérkőzés félsikert hozott, Kovács István igyekszik bűvölni a játékszert Fotó: molvidi.hu

Íme az öröm tánca Puskás-módra: az Akadémia csapata megszerezte második gólját Diósgyőrben Fotó: Puskás Aladémia

AKKOR


Labdarúgás: sem öröm, sem bánat nem volt. Ugyanis az OTP Bank Liga labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában Fejér csapatai nem kaptak ki. Ami öröm. Igaz, nem is nyertek… Mert: a Puskás Akadémia FC legénysége Diósgyőrben 2-2-es döntetlent játszott, míg a MOL Vidi FC labdarúgói 1-1-es eredményt értek el Felcsúton.

A Puskás döntetlenje idegenben jó eredmény. De! Az akadémisták már 2-0-ra vezettek. Kérdés: a Diósgyőrt riasztotta jó játékra a 0-2, vagy Benczés Miklós játékosai vettek vissza? A hazaiak még a szünet előtt szépítettek, a pihenő után is mentek, rohantak, hamar egyenlítettek. Aztán… Több gól már nem esett. Az egy pont több a nullánál, de azért sajnáljuk az elszalasztott kettőt.


– Meg kell találnunk az egyensúlyt. A múlt héthez képest a csapat előrelépett, játékosaim gyorsabban futballoztak, ehhez picit hozzá kell még tenni fejben – vélekedett a csata végén Benczés Miklós szakvezető.

A MOL Vidi FC a Paks együttesét fogadta. Esélyesként. Mindenki várta a győzelmet, ami elmaradt. Miért? A hazaiak vezetőedzője elmondta, sok helyzetet dolgoztak ki, de mindössze egyszer rezgett az ellenfél hálója. Tény: a helyzeteket értékesíteni kell, mert csak úgy lehet nyerni. A futball nem pontozásos sport, nem a helyzeteket, a szépséget értékelik. Helyzet volt, gól nem, a mérkőzés pedig minden volt, csak szép nem. Még akkor sem, ha a nézők láthattak szemet gyönyörködtető villanásokat. Semmi gond, még nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak, ez csak apró bosszantó kellemetlenség. Lehet javítani!

– Nagyon csalódott vagyok a mérkőzés miatt, nyernünk kellett volna. A kapott gólunkat – úgy gondolom – szabálytalanság előzte meg és ez mindent megváltoztatott. Enélkül két vagy három találattal föléjük kerekedtünk volna, de ilyen a futball, 0-1-nél gyorsítottuk a játékunkat és sikerült hamar egyenlítenünk, de a döntő csapást már nem tudtuk bevinni – jelentette ki Boban Nikolov, a csapat középpályása.

A Vidire szerdán a Bajnokok Liga selejtezőjének a visszavágója várt a második körben. A sokkal esélyesebbnek tartott, magasan jegyzett Ludogorec otthonában 0-0 lett a vége, így a fehérváriak vágya csak egy gól és más semmi volt. A 45. percben Stopira középre fejelt labdáját Hadzic stukkolta be. Megvolt az egy gól, és bár a vendégek 50 percig emberhátrányban voltak, mégis igyekeztek egyenlíteni. Komoly helyzetük nem volt, és megtörtént, amire kevesen gondoltak: a Ludogorec a két meccsen egy gólt sem szerzett! Ez pedig a Vidit dicséri és a taktikus játékot meg a küzdőszellemet. Jöhet a Malmö és a Bajnokok Ligája-csoportkör közelsége.

MOST

Az OTP Bank Liga NB I 2018/19-es szezonjának harmadik fordulójában a Pancho Arénában szombaton a Puskás Akadémia FC az MTK Budapestet fogadja augusztus 4-én 17 órától, 20.15-től pedig a MOL Vidi FC látja vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megnézhetik a szurkolók.

A Puskás csapata várhatóan kánikulában lép a Pancho Aréna zöld gyepére az MTK ellen. Eséllyel. A sorminta alapján győzelemnek kell jönnie a bajnoki nyitány veresége, a Diósgyőr elleni döntetlen után. MOL Vidi FC–Mezőkövesd? Egyesélyes. Ennyi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.