2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Székesfehérvár

Siker a Bajnokok Ligájában, félsiker a bajnokikon

Ezen a sportoldalon az akkor és a most jegyében megidézzük a múltat, belekukucskálunk a jövőbe. Tehát mi volt legutóbb, mi lesz most, milyen esélyekkel várhatják csapataink az újabb csatákat?

Akrobatikus jeleneteket is láthattak a nézők a mérkőzésen… Fotó: molvidi.hu

Misidjan (93-as) néhány másodperc eltéréssel sárga és piros lapot kapott, nehéz helyzetbe hozva csapatát Fotó: molvidi.hu

Kivonultak a csapatok, rövidesen kezdődhet a játék. Juhász Roland (elöl) vezette ki a csapatát Fotó: molvidi.hu

Gólöröm fehérvári módra. Egy, csak egy legény, Hadzic volt eredményes a 180 perc alatt, de ez elég volt a továbbjutáshoz Fotó: Molvidi.hu

A Paks elleni bajnoki mérkőzés félsikert hozott, Kovács István igyekszik bűvölni a játékszert Fotó: molvidi.hu

Íme az öröm tánca Puskás-módra: az Akadémia csapata megszerezte második gólját Diósgyőrben Fotó: Puskás Aladémia

AKKOR


Labdarúgás: sem öröm, sem bánat nem volt. Ugyanis az OTP Bank Liga labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában Fejér csapatai nem kaptak ki. Ami öröm. Igaz, nem is nyertek… Mert: a Puskás Akadémia FC legénysége Diósgyőrben 2-2-es döntetlent játszott, míg a MOL Vidi FC labdarúgói 1-1-es eredményt értek el Felcsúton.

A Puskás döntetlenje idegenben jó eredmény. De! Az akadémisták már 2-0-ra vezettek. Kérdés: a Diósgyőrt riasztotta jó játékra a 0-2, vagy Benczés Miklós játékosai vettek vissza? A hazaiak még a szünet előtt szépítettek, a pihenő után is mentek, rohantak, hamar egyenlítettek. Aztán… Több gól már nem esett. Az egy pont több a nullánál, de azért sajnáljuk az elszalasztott kettőt.


– Meg kell találnunk az egyensúlyt. A múlt héthez képest a csapat előrelépett, játékosaim gyorsabban futballoztak, ehhez picit hozzá kell még tenni fejben – vélekedett a csata végén Benczés Miklós szakvezető.

A MOL Vidi FC a Paks együttesét fogadta. Esélyesként. Mindenki várta a győzelmet, ami elmaradt. Miért? A hazaiak vezetőedzője elmondta, sok helyzetet dolgoztak ki, de mindössze egyszer rezgett az ellenfél hálója. Tény: a helyzeteket értékesíteni kell, mert csak úgy lehet nyerni. A futball nem pontozásos sport, nem a helyzeteket, a szépséget értékelik. Helyzet volt, gól nem, a mérkőzés pedig minden volt, csak szép nem. Még akkor sem, ha a nézők láthattak szemet gyönyörködtető villanásokat. Semmi gond, még nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak, ez csak apró bosszantó kellemetlenség. Lehet javítani!

– Nagyon csalódott vagyok a mérkőzés miatt, nyernünk kellett volna. A kapott gólunkat – úgy gondolom – szabálytalanság előzte meg és ez mindent megváltoztatott. Enélkül két vagy három találattal föléjük kerekedtünk volna, de ilyen a futball, 0-1-nél gyorsítottuk a játékunkat és sikerült hamar egyenlítenünk, de a döntő csapást már nem tudtuk bevinni – jelentette ki Boban Nikolov, a csapat középpályása.

A Vidire szerdán a Bajnokok Liga selejtezőjének a visszavágója várt a második körben. A sokkal esélyesebbnek tartott, magasan jegyzett Ludogorec otthonában 0-0 lett a vége, így a fehérváriak vágya csak egy gól és más semmi volt. A 45. percben Stopira középre fejelt labdáját Hadzic stukkolta be. Megvolt az egy gól, és bár a vendégek 50 percig emberhátrányban voltak, mégis igyekeztek egyenlíteni. Komoly helyzetük nem volt, és megtörtént, amire kevesen gondoltak: a Ludogorec a két meccsen egy gólt sem szerzett! Ez pedig a Vidit dicséri és a taktikus játékot meg a küzdőszellemet. Jöhet a Malmö és a Bajnokok Ligája-csoportkör közelsége.

MOST

Az OTP Bank Liga NB I 2018/19-es szezonjának harmadik fordulójában a Pancho Arénában szombaton a Puskás Akadémia FC az MTK Budapestet fogadja augusztus 4-én 17 órától, 20.15-től pedig a MOL Vidi FC látja vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megnézhetik a szurkolók.

A Puskás csapata várhatóan kánikulában lép a Pancho Aréna zöld gyepére az MTK ellen. Eséllyel. A sorminta alapján győzelemnek kell jönnie a bajnoki nyitány veresége, a Diósgyőr elleni döntetlen után. MOL Vidi FC–Mezőkövesd? Egyesélyes. Ennyi.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.