2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Sopron

Sissi – A királyné, a gróf és a cigánylány

Az ExperiDance Production augusztus 17-18-19-én mutatja be Román Sándor koreográfiáját a Fertőrákosi Barlangszínházban. A Sissi – A királyné, a gróf és a cigánylány című darabban közreműködnek a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái.
A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában lett az Osztrák Birodalom első asszonya. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…
A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigány lány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.
A szerelmes találkozások és elválások egy pompás bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, amely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.
A darabban többek között Stana Alexandra, Patonai Norbert és Boros Bettina látható. Vona Tibor ötlete alapján írta: Meskó Zsolt, rendező koreográfus: Román Sándor.

Sissi – A királyné, a gróf és a cigánylány
augusztus 17., 18., 19. 20 óra
Fertőrákosi Barlangszínház

 

Újabb sikerdarab érkezik Fertőrákosra
Fotó: Pintér Árpád / Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.