EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Miskolc

Sky Fanatic: ingyenes lemezbemutató Miskolcon!

A 2012-ben alakult miskolci zenekar a ska és reggae stílus képviselője. Gimis zenekarként indultak, mára már komoly ismertségre tettek szert és augusztus 24-én már a második lemezük bemutatójára kerül sor. Nahaj Péter énekes az utolsó két évük eredményeiről és a lemez elkészültéről nyilatkozott a Lokál Extrának.

– 2016-ban kezdtük az album dalait megírni, közben voltak tagcserék is, új billentyűs és gitáros érkezett a csapatba, ez jelentősen lendített is a formációnk szekerén. Nagyon egy hullámhosszon vagyunk és mindenki küzd a céljaink eléréséért. Az új dalok rögzítése már az új tagokkal kezdődött el, a Távol Babilontól, a Csak a tiéd vagy a Hajnalcsillag YouTube-on már el is érhető. Három-négy olyan szerzeményünk van, ami a lemezre készült, de még sehol nem lehetett hallani tőlünk, ezért szerettünk volna egy lemezbemutatót is összehozni, ahol a komplett albumot eljátsszuk. Miskolcon stúdióztunk, nem egyszerre vettük föl az összes dalt, hanem szakaszosan, egyébként a lemezbemutató előtt két héttel még zajlottak munkálatok a stúdióban. A mastering pedig Amerikában készült – árulta el a részleteket Nahaj Péter.


Új albummal érkezik a Sky Fanatic – fotó: Bátori Péter, / Bátori Fotó

Az első lemezük a Cseh Tamás Program támogatásával készült el, most a Valóság vagy álomnál saját erőből hoztak össze mindent.

– Úgy érzem, ahogy érünk, fejlődünk, egyre színvonalasabb dalokkal tudunk előállni, új stíluselemeket is beemelünk a repertoárunkba, így született reggae-funk vagy hip-hop hatású szerzeményünk is – tette hozzá az Sky Fanatic énekese.


Augusztusban a Helynekemben mutatják be az új dalokat a srácok – fotó: Bátori Péter / Bátori Fotó

A csapat a Kerekes Band és az Ocho Macho előzenekara is volt már jó néhány alakalommal, de a fesztiválokon is egyre jobb pozíciókat kapnak, valamint pesti klubokban is rendszeresen fellépnek.

– A Cseh Tamás Program jóvoltából elég jó kapcsolatokra tettünk szert. A fesztiválok közül a Reggae Campet emelném ki, ahová már bejutottunk. Szerencsére sokfelé hívnak minket, gyakorlatilag már nem kell a fellépési lehetőségek után kutatnunk. Egy menedzser is hadrendbe állt a csapatnál, így lényegesen hatékonyabban haladunk, reméljük, jövőre már olyan kaliberű rendezvényeken is koncertezhetünk, mint a Sziget! Már nem csak előzenekarként tudunk fellépni, Pesten is több klubban vagyunk már főzenekar, de az Ocho Macho meghívásának mindig örömmel teszünk eleget – mondta Péter.

Augusztus 24-én a Helynekemben a szintén miskolci Before the Lasttal fognak játszani, ahol egyébként az énekes öccse a dobos.

– Másfél órát játszunk, az új lemez dalain kívül természetesen régről ismert számok is elhangzanak. Ha minden jól megy, a buli előtt megjelenik a Szólni akarok című dalunk klipje is, valamint a koncerten már áruljuk a CD-t is – számolt be az énekes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.