EUR: 323,79 Ft
CHF: 284,91 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Soros blogja buktatta le: cenzúrázik a Facebook

Terjedelmes cikkben buktatta le – igaz, öntudatlanul – Soros György blogja (a 444) a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy ugyanaz a Bertelsmann a tulajdonosa, mint a német kormány migránspolitikáját teljes erővel támogató RTL-csoportnak – írja az Origo. Mára már kiderült, nem is tagadja a Soros-blog a cenzúrát.

A portál arról számol be, hogy a Soros György pénzelte balliberális blog hosszasan mutatja be annak a férfinak a munkáját, aki állítása szerint néhány kollégájával a magyar nyelvű Facebook moderálásáért felel.


A felvételen a férfi,  elmondta, hogy amikor az állásra jelentkezett, nem tudta, hogy pontosan kinek fog dolgozni, egy ismerőse ajánlotta neki a munkát. Amikor a szerződést aláírták, akkor tudta meg, hogy a Facebookról van szó.

Azonban őket nem a közösségi oldal foglalkoztatja, hanem az Arvato vállalat, aminek a tulajdonosa a Bertelsmann. Ez azért elképesztő, mert a Bertelsmann tulajdonában van az RTL-csoport, amihez a magyar kormányt élesen bíráló magyar RTL Klub is tartozik – írja az Origo.

A Facebook először az Origo két migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét tiltotta le az oldalról, majd annak az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőnek a videóját, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból. A 2018-as országgyűlési választások előtt pedig Lázár János Miniszterelnökséget akkor vezető miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt – ismereti a lap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Jó és működőképes modell az állami iskolafenntartás

    Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint jó, működőképes a négyszintű – az intézményekből, a tankerületi központokból, a Klebelsberg Központból és a minisztériumból álló – állami intézményfenntartói modell az oktatás területén – mondta az oktatásért felelős államtitkár a II.

  • Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott

    Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is – írja a 888.