EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,61 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Soros blogja buktatta le: cenzúrázik a Facebook

Terjedelmes cikkben buktatta le – igaz, öntudatlanul – Soros György blogja (a 444) a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy ugyanaz a Bertelsmann a tulajdonosa, mint a német kormány migránspolitikáját teljes erővel támogató RTL-csoportnak – írja az Origo. Mára már kiderült, nem is tagadja a Soros-blog a cenzúrát.

A portál arról számol be, hogy a Soros György pénzelte balliberális blog hosszasan mutatja be annak a férfinak a munkáját, aki állítása szerint néhány kollégájával a magyar nyelvű Facebook moderálásáért felel.


A felvételen a férfi,  elmondta, hogy amikor az állásra jelentkezett, nem tudta, hogy pontosan kinek fog dolgozni, egy ismerőse ajánlotta neki a munkát. Amikor a szerződést aláírták, akkor tudta meg, hogy a Facebookról van szó.

Azonban őket nem a közösségi oldal foglalkoztatja, hanem az Arvato vállalat, aminek a tulajdonosa a Bertelsmann. Ez azért elképesztő, mert a Bertelsmann tulajdonában van az RTL-csoport, amihez a magyar kormányt élesen bíráló magyar RTL Klub is tartozik – írja az Origo.

A Facebook először az Origo két migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét tiltotta le az oldalról, majd annak az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőnek a videóját, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból. A 2018-as országgyűlési választások előtt pedig Lázár János Miniszterelnökséget akkor vezető miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt – ismereti a lap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.