EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Tatabánya

Strand és néptánc: Montenegróban járt a Bányász

Nemzetközi porondon mutatták meg tudásukat a tatabányai néptáncosok. Nemrég Montenegróba, Sutomore városába utazott a Bányász Táncegyüttes egy nemzetközi folklórfesztiválra. A programon több fellépés várt rájuk, és más országból érkező együttesek műsorát is láthatták. A fellépések mellett a táncosoknak jutott idejük kikapcsolódni, strandolni és kirándulni is.

Hat éve jártak már a balkáni országban

Hat éve már jártunk Montenegróban, igaz, akkor egy másik városban – idézte fel a kiruccanás előzményeit Emmer Róbert, a Bányász Táncegyüttes igazgatója. – Azóta is rendszeresen invitálnak minket, és idén úgy alakult, hogy el tudtunk utazni. Húsz óra buszozás után érkeztünk meg Sutomoréba, amely egy roppant hangulatos tengerparti város. Maga a fesztivál is kiválóan szervezett volt, több felvonulással tették igazán látványossá. A helyi csoportok mellett szerb, román és más magyar táncegyüttesek léptek színpadra, így szakmai eszmecserékre is lehetőség nyílt.


A Bányász Táncegyüttest a tatabányai közönség legközelebb szeptember 1-jén, a Bányásznapon láthatja, de a táncosok már készülnek a november 10-i koreográfusversenyre és az egy héttel későbbi Déva Gálára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.