EUR: 318,26 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Tatabánya

Strand és néptánc: Montenegróban járt a Bányász

Nemzetközi porondon mutatták meg tudásukat a tatabányai néptáncosok. Nemrég Montenegróba, Sutomore városába utazott a Bányász Táncegyüttes egy nemzetközi folklórfesztiválra. A programon több fellépés várt rájuk, és más országból érkező együttesek műsorát is láthatták. A fellépések mellett a táncosoknak jutott idejük kikapcsolódni, strandolni és kirándulni is.

Hat éve jártak már a balkáni országban

Hat éve már jártunk Montenegróban, igaz, akkor egy másik városban – idézte fel a kiruccanás előzményeit Emmer Róbert, a Bányász Táncegyüttes igazgatója. – Azóta is rendszeresen invitálnak minket, és idén úgy alakult, hogy el tudtunk utazni. Húsz óra buszozás után érkeztünk meg Sutomoréba, amely egy roppant hangulatos tengerparti város. Maga a fesztivál is kiválóan szervezett volt, több felvonulással tették igazán látványossá. A helyi csoportok mellett szerb, román és más magyar táncegyüttesek léptek színpadra, így szakmai eszmecserékre is lehetőség nyílt.


A Bányász Táncegyüttest a tatabányai közönség legközelebb szeptember 1-jén, a Bányásznapon láthatja, de a táncosok már készülnek a november 10-i koreográfusversenyre és az egy héttel későbbi Déva Gálára.

Kapcsolódó Cikkek