EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Strand és néptánc: Montenegróban járt a Bányász

Nemzetközi porondon mutatták meg tudásukat a tatabányai néptáncosok. Nemrég Montenegróba, Sutomore városába utazott a Bányász Táncegyüttes egy nemzetközi folklórfesztiválra. A programon több fellépés várt rájuk, és más országból érkező együttesek műsorát is láthatták. A fellépések mellett a táncosoknak jutott idejük kikapcsolódni, strandolni és kirándulni is.

Hat éve jártak már a balkáni országban

Hat éve már jártunk Montenegróban, igaz, akkor egy másik városban – idézte fel a kiruccanás előzményeit Emmer Róbert, a Bányász Táncegyüttes igazgatója. – Azóta is rendszeresen invitálnak minket, és idén úgy alakult, hogy el tudtunk utazni. Húsz óra buszozás után érkeztünk meg Sutomoréba, amely egy roppant hangulatos tengerparti város. Maga a fesztivál is kiválóan szervezett volt, több felvonulással tették igazán látványossá. A helyi csoportok mellett szerb, román és más magyar táncegyüttesek léptek színpadra, így szakmai eszmecserékre is lehetőség nyílt.


A Bányász Táncegyüttest a tatabányai közönség legközelebb szeptember 1-jén, a Bányásznapon láthatja, de a táncosok már készülnek a november 10-i koreográfusversenyre és az egy héttel későbbi Déva Gálára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.