EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,98 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Súlyzóval fojtotta vízbe kutyáját

Villámgyorsan a nyomára bukkantak a zsaruk egy állatkínzónak, aki a saját kutyáját fojtotta bele a Zalaegerszeg melletti Aranyoslapi forrás tavába. A kis testű keverék kutyára járókelők bukkantak rá, nyakára a lelketlen állatkínzó egy 1,25 kilós kézi súlyzótárcsát kötözött, hogy az lehúzza a víz alá az állatot és megfulladjon. A tetem nyolc nap alatt azonban mégis a felszínre emelkedett – a súly tehát annyira nehéz volt, hogy a kutya vízbe fulladjon, de annyira nem, hogy örökre lent is tartsa.

A kis testű keverék kutya teteme 8 nap után került elő (képünk illusztráció)

– Az elkövető, egy 33 éves helybeli férfi azért is fordíthatott nagy gondot a tetem eltüntetésére, mert a kutya mikrochippel volt ellátva, így annak leolvasása után kollégáim könnyen eljutottak a gyanúsítotthoz – tájékoztatta lapunkat Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A férfi nem tagadta tettét, beismerte, hogy ő követte el a kíméletlen bűncselekményt, amelyet azzal magyarázott, hogy a kutya beteg lett, így ahelyett, hogy egy állatorvoshoz vitte volna elaltatni, inkább súlyt akasztott a nyakába és a tóba dobta.

A kézisúlyzó nem tartotta víz alatt a bizonyítékot Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.