EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Súlyzóval fojtotta vízbe kutyáját

Villámgyorsan a nyomára bukkantak a zsaruk egy állatkínzónak, aki a saját kutyáját fojtotta bele a Zalaegerszeg melletti Aranyoslapi forrás tavába. A kis testű keverék kutyára járókelők bukkantak rá, nyakára a lelketlen állatkínzó egy 1,25 kilós kézi súlyzótárcsát kötözött, hogy az lehúzza a víz alá az állatot és megfulladjon. A tetem nyolc nap alatt azonban mégis a felszínre emelkedett – a súly tehát annyira nehéz volt, hogy a kutya vízbe fulladjon, de annyira nem, hogy örökre lent is tartsa.

A kis testű keverék kutya teteme 8 nap után került elő (képünk illusztráció)

– Az elkövető, egy 33 éves helybeli férfi azért is fordíthatott nagy gondot a tetem eltüntetésére, mert a kutya mikrochippel volt ellátva, így annak leolvasása után kollégáim könnyen eljutottak a gyanúsítotthoz – tájékoztatta lapunkat Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A férfi nem tagadta tettét, beismerte, hogy ő követte el a kíméletlen bűncselekményt, amelyet azzal magyarázott, hogy a kutya beteg lett, így ahelyett, hogy egy állatorvoshoz vitte volna elaltatni, inkább súlyt akasztott a nyakába és a tóba dobta.

A kézisúlyzó nem tartotta víz alatt a bizonyítékot Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.