EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Súlyzóval fojtotta vízbe kutyáját

Villámgyorsan a nyomára bukkantak a zsaruk egy állatkínzónak, aki a saját kutyáját fojtotta bele a Zalaegerszeg melletti Aranyoslapi forrás tavába. A kis testű keverék kutyára járókelők bukkantak rá, nyakára a lelketlen állatkínzó egy 1,25 kilós kézi súlyzótárcsát kötözött, hogy az lehúzza a víz alá az állatot és megfulladjon. A tetem nyolc nap alatt azonban mégis a felszínre emelkedett – a súly tehát annyira nehéz volt, hogy a kutya vízbe fulladjon, de annyira nem, hogy örökre lent is tartsa.

A kis testű keverék kutya teteme 8 nap után került elő (képünk illusztráció)

– Az elkövető, egy 33 éves helybeli férfi azért is fordíthatott nagy gondot a tetem eltüntetésére, mert a kutya mikrochippel volt ellátva, így annak leolvasása után kollégáim könnyen eljutottak a gyanúsítotthoz – tájékoztatta lapunkat Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A férfi nem tagadta tettét, beismerte, hogy ő követte el a kíméletlen bűncselekményt, amelyet azzal magyarázott, hogy a kutya beteg lett, így ahelyett, hogy egy állatorvoshoz vitte volna elaltatni, inkább súlyt akasztott a nyakába és a tóba dobta.

A kézisúlyzó nem tartotta víz alatt a bizonyítékot Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.