EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Svájc és Magyarország osztozik az értékeiben

4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotorgyárát a svájci Maxon magyarországi leányvállalata, a Maxon Motor Hungary Kft. A beruházás összesen 102 új munkahelyet teremtett a városban. Peter Burkhard svájci nagykövet személyesen járt a cégnél.

A Maxon fő tevékenysége villamos motorok, áramfejlesztők gyártása, ezen belül az egyenáramú villamos motorok és részegységeinek gyártása, szerelése. A veszprémi központban előállított elemek jelentős részét a NASA-nak szállítják, és azokat a következő Mars-szondák elektromotorjaiban fogják használni – írta a cégről az MTI.


Peter Burkhard szerint nem áll távol a két ország munkához való hozzáállása (fotó: Kovács Bálint)

A nagykövet Ovádi Péter országgyűlési képviselővel, Porga Gyula polgármesterrel és a cég vezetésével tekintette meg a veszprémi üzemet. Elmondása szerint mély benyomást tett rá a városban működő cég, hiszen az hasonlóan működik, mintha Svájcban lenne: precíz és hatékony termékeket állítanak elő, és sokat tesznek a dolgozók jólétéért.

– Mindkét dolog jellemző Svájcra, ezt jó látni, példa lehetne mások számára is – mondta Burkhard, aki szerint nem áll távol a munkához való a magyarországi és svájci hozzáállás.

A nagykövetnek fontosak a hazánkban működő svájci cégek (fotó: Kovács Bálint)

Ovádi Péter a találkozó után örömét fejezte ki lapunknak, hogy a nagykövet személyesen látogatott Veszprémbe.

– Célunk, hogy a térség vállalatai erősek legyenek, hiszen kiemelt fontossággal bírnak a foglalkoztatottság szempontjából – mondta. Azért, hogy elősegítse fejlődésüket, Ovádi áprilisi megválasztása után két térségi vállalkozói fórumot is létrehozott, hogy az ott megfogalmazott véleményeket az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottsága elé tárja, amelyben ő maga is pozíciót vállalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.