EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Svájc és Magyarország osztozik az értékeiben

4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotorgyárát a svájci Maxon magyarországi leányvállalata, a Maxon Motor Hungary Kft. A beruházás összesen 102 új munkahelyet teremtett a városban. Peter Burkhard svájci nagykövet személyesen járt a cégnél.

A Maxon fő tevékenysége villamos motorok, áramfejlesztők gyártása, ezen belül az egyenáramú villamos motorok és részegységeinek gyártása, szerelése. A veszprémi központban előállított elemek jelentős részét a NASA-nak szállítják, és azokat a következő Mars-szondák elektromotorjaiban fogják használni – írta a cégről az MTI.


Peter Burkhard szerint nem áll távol a két ország munkához való hozzáállása (fotó: Kovács Bálint)

A nagykövet Ovádi Péter országgyűlési képviselővel, Porga Gyula polgármesterrel és a cég vezetésével tekintette meg a veszprémi üzemet. Elmondása szerint mély benyomást tett rá a városban működő cég, hiszen az hasonlóan működik, mintha Svájcban lenne: precíz és hatékony termékeket állítanak elő, és sokat tesznek a dolgozók jólétéért.

– Mindkét dolog jellemző Svájcra, ezt jó látni, példa lehetne mások számára is – mondta Burkhard, aki szerint nem áll távol a munkához való a magyarországi és svájci hozzáállás.

A nagykövetnek fontosak a hazánkban működő svájci cégek (fotó: Kovács Bálint)

Ovádi Péter a találkozó után örömét fejezte ki lapunknak, hogy a nagykövet személyesen látogatott Veszprémbe.

– Célunk, hogy a térség vállalatai erősek legyenek, hiszen kiemelt fontossággal bírnak a foglalkoztatottság szempontjából – mondta. Azért, hogy elősegítse fejlődésüket, Ovádi áprilisi megválasztása után két térségi vállalkozói fórumot is létrehozott, hogy az ott megfogalmazott véleményeket az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottsága elé tárja, amelyben ő maga is pozíciót vállalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.